×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Mijn verhaal ... 5. Einde van een carriere

Mijn verhaal ... 5. Einde van een carriere


Mijn brief is door beide managers goed onthaald.  Hun volledige reactie hier toevoegen vind ik niet geschikt, maar een paar ‘extracten’ wil ik wel delen.

Van Elly:

“... Voor mij is het niet geheel onverwacht, Ik heb dit zien aankomen maar ik voelde dat jij nog tijd nodig had om er zelf meer overtuigd van te zijn vooraleer je me ermee wilde in betrekken.”

Het klopt wel dat ik bij mijn laatste evaluatie-gesprek met haar me al wat blootgegeven heb. Huilen deed ik niet, maar mijn ogen schoten wel vol tranen toen ik haar probeerde duidelijk te maken dat ik me minder in mijn element voelde dan vroeger.

“... Het is ook logisch dat je hierover hebt nagedacht, iedereen die bewust leeft en niet blind wil zijn doet dat denkwerk en zeker de rust met je voet heeft je verplichte kans gegeven om over dingen te peinzen he ... “

Ik had zelf al aangegeven naar hen toe dat ik het gevoel had dat er ook iets in mezelf geknakt was toen ik afgelopen jaar mijn enkel brak. De twee maanden ‘thuis op ziekenverlof” hebben me toen al aan het denken gezet.

“... Die mindere motivatie heb ik ook gemerkt ma bon, je hebt de voorbije jaren in spanje en in de piek van het uitvoeren van het project dat nu stop is gezet zoveel gewerkt dat er wel is pay back time is dat jij ook eens wat rustiger kan en mag nemen en nu was dit ook geen issue voor Peter.   Ik ben er zeker van dat hij dit ook zo zag.  Ik ben ook zeker dat hij je niet gaat tegenhouden ...”

Toen ik uiteindelijk terug het werk hervatte voelde ik dat ik iets ‘kwijt’ was geraakt in mijn normaal toch redelijk enthousiaste werkhouding.  De samenloop van het slepende wachten en de terugkerende herwerking van onze ‘plannen’ op het werk knaagden aan iedereen, maar ik geloof dat ik er het meest tegenop begon te zien.

Elly staat in ieder geval volledig achter mijn besluit en zal me waar mogelijk steunen. Ze is de beste manager die je kan wensen.

Van Peter:

“… My thoughts …

Firstly - You have been a credit to the company, the programme and personally to myself!  You know I hold you at the highest esteem for your professionalism and commitment.

Secondly - Follow your dreams!

Thirdly - I (we) will miss you! And will not impede your request to leave. …”

Peter is de manager waar ik het afgelopen jaar direct aan rapporteerde. Hij is één van de mensen die me bij zal blijven en die ik zal missen.

Dus nu is het afwachten. Als het goed is staat mijn naam op de lijst van mensen die er uit gaan binnen afzienbare termijn ...

Mijn hoop is dat ik ergens over een 60-tal dagen een telefoontje krijg, en me meteen mag melden om mijn ontslagbrief in ontvangst te nemen.

Nog 2 maanden te overbruggen dus voor ik me volledig op het schrijven kan gaan storten.

Volgende week begin ik al aan een cursus. En de week na pasen heb ik een afspraak met een jongen met een beperking die hulp zoekt om zijn ‘kinderboek’ te schrijven.

’t Leven is goed. Met mij gaat het steeds beter. 


Lees meer in chronologische volgorde

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties