×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Paddenstoelen uit een Zeedennenappel.


Na wat speurwerk op het internet besloot ik afgelopen zondag naar het natuurcentrum De Maashorst in Nistelrode te gaan voor een lange wandeling. De route die ik uitkoos liep door een bos bezaaid met grote dennenappels. Tot mijn verbazing groeiden er paddenstoelen uit enkele! Na de droge zomer kwam dit herfsttafereeltje geheel onverwacht voor mij. Nadat ik er foto's van maakte, zette ik miijn tocht verder en een tweetal uur later was ik weer bij het natuurcentrum.Het was nog voor het middaguur en het liep al flink storm in de monumentale boerderij. Veel mensen zaten te genieten van een kopje koffie met appelgebak of kersenflap, één van de heerlijke streekgerechten.Terug aan boord zocht ik de benaming van de bijzondere paddenstoelen op. Ik ontdekte dat de dennenappels afkomstig zijn van de Zeeden en dat de paddenstoelen (waarschijnlijk) Zeedenmycena heetten.Wil jij ook bloggen hier op Yoors? Meld je aan en word gratis lid!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts