×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Afgestudeerd en nu?


Jaren lang ben je aan het zwoegen om je diploma te halen. Na hard werken is het moment daar dat je je diploma in handen mag nemen, en dan? Wat ga je dan doen? Wat wil je doen? De rest van mijn leven werken om te kunnen overleven? Is dit waar ik al die 4, 5, 6 jaar voor heb gestudeerd?

Ik ben begonnen op de HAVO waar ik in de vierde klas bleef zitten en vervolgens zakte voor mijn examen. Op dat moment stortte alles voor mij in, want ik moest en zou HBO doen zonder omwegen. Ik was dan ook meer dan teleurgesteld in mijzelf, maar heb mijzelf toch aangemeld voor een mbo 4+ opleiding die ik in 2 jaar kon voltooien. Om eerlijk te zijn, zijn deze twee jaren totaal aan mij voorbij gevlogen. Terwijl ik met het mbo bezig was zag ik enkel de toekomst die ik zou hebben na het HBO. Ik baalde dan ook ontzettend dat dit nu 2 jaar langer duurde dan gepland. Uiteindelijk heeft het mij goed gedaan om eerst de mbo route te volgen en vervolgens op het HBO te gaan studeren. Naast dat ik de overgang hierdoor minder heftig vond heb ik er ook een hele lieve vriendin aan overgehouden. Dat had ik niet anders willen doen.

Na het mbo eindelijk begonnen aan de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Wat heb ik hiervan genoten. Student zijn, lekker eten, colleges volgen, het hoorde er allemaal bij. Mijn stage en scriptie heb ik zelfs als leuk ervaren. Iets waar menig student niet over mee kan praten. Ik word dan ook altijd raar aangekeken als ik vertel dat ik het leuk vond om mijn scriptie te schrijven en onderzoek te doen. Toch is dat echt waar... Mijn doel voor het HBO was om het in 4 jaar te halen, zonder vertraging etc. Dit is mij gelukt, maar nu?

Ik werk nu als leerplichtambtenaar. Iets waar ik tijdens het begin van mijn studie alleen maar over kon dromen. Gelijk afgestudeerd zijn en werken, wie had dat gedacht? Maar is dit eigenlijk wel wat ik wil? Wil ik wel nog minimaal 40 jaar werken?

Ik merk nu al hoe snel je in een sleur terecht komt en hoe snel de tijd gaat. Ik wil alleen meegeven dat je moet blijven genieten van elk moment van je leven. Dingen gebeuren misschien niet zoals jij ze hebt gepland, maar ze gebeuren altijd met een reden!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts