×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Afvallen doen of niet doen


Al jaren ben je bezig. 

Ik begon met : dit jaar moeten die paar kilo s er echt af. Een paar kilo's werden 10 kilo en ondertussen zit ik al op de 20 kilo teveel. En inderdaad ik wordt ouder en de overgang heeft zich al aangediend . Allemaal waar.  

Het is de frustratie. Er waren jaren bij dat het me lukte om die paar kilo eraf te krijgen. Al was dat in het jaar dat ik me bedacht dat die 10 kilo overgewicht er dit jaar toch echt vanaf moesten.  Maar die kwamen er toch weer bij. 

Terugkijkend naar foto's denk ik nu: Niets mis mee ziet er best prima uit. Waarom bedacht ik me dat op dat moment niet. Dat had me een hoop frustratie  gekost. 

Vorig jaar wilde ik anders eten, Meer puur, vegetarisch en minder suiker en  tussendoor. Natuurlijk in de hoop dat ik zou afvallen. Dit lukte tot op zekere hoogte. Van 84 kilo naar 78 kilo was een hele prestatie. Vond ikzelf. 

Toen kreeg ik de kans om 3 maanden in Amerika te verblijven. Heerlijk Ik zou dit eetpatroon daar voortzetten, iedere dag sporten en dan zou ik wanneer ik terug kwam in Nederland er toch zeker kilo's minder wegen. 

Niets was minder waar. Jaaaa ik heb me keurig aan mijn plan gehouden; Goed eten ( dat kan in Amerika. Vegan is daar wat de klok slaat. Echt waar. ) en iedere dag naar de gym. Trouw mijn oefeningen gedaan van de app: 5 min. plank en gewicht verliezen in 30 dagen. Geweldige apps trouwens met een leuk oefenprogramma. Maar helaas: terug in Nederland was er geen gram meer ervan af. Ik bleef hangen op 78 kilo. 

Dus voor dit jaar geen 20 kilo eraf maar een mindset: Wat is tenslotte belangrijk in het leven? Die kilo's of een gezond leven: Ik bedacht me het laatste. Gezonde maaltijden het liefst zo min mogelijk vlees, zo min mogelijk suiker en tussendoortjes en vooral bewegen en mijn lijf sterk en soepel houden. Of die kilo's er nu wel of niet afgaan. 

Kijkend in de spiegel is er niets mis met mij. Nee geen barbie maar dat is ook niet nodig. Goed verzorgen dat is het moto. 

Dat is wat mij betreft het nieuwe voornemen. 

Vraag me er volgend jaar nog maar een keer na. 

Marianne 
help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts