Ik maak het weer mee


Zoals een aantal van jullie misschien wel weten, ben ik pas geleden overgestapt van werk. Inmiddels ben ik denk ik 5 weken aan het werk bij een benzinestation.

Bij dit station kun je ook heerlijk vers belegde broodjes kopen en zowel het station als waar je de broodjes kan kopen hebben een koffiemachine. Nou schijnt het dat de koffie uit onze machine lekkerder smaakt dan die van de broodjes maar goed dat doet even niet terzake met wat ik jullie wil laten weten.

Elke koffieautomaat moet schoon gemaakt worden zo ook natuurlijk die van ons (het station). Het is de taak van de middag/avond dienst om dit te doen. Afgelopen week was ik hier mee bezig toen er een man mij een aantal minuten aan het observeren was. Toen ik hem vroeg of ik hem met iets kon helpen keek hij mij een beetje vreemd aan. "Ja zei hij, ik wil een bak koffie en vraag me af hoe lang u nog bezig bent met die prullenbak te legen zodat ik er bij kan. Nou moet ik toegeven dat ik soms rap van zin ben en daardoor was mijn reactie ook, PARDON, zoals u kunt zien is de machine aan het reinigen en daar hoort ook die prullenbak bij. Als u koffie wil dan kunt u dat ook bij de collega's van de broodjes krijgen. Nee zei hij, ik wil uit deze automaat mijn koffie halen. Nou dan nog zult u moeten wachten tot de machine klaar is, zei ik tegen hem, maar bij de collega's van de broodjes kunt u ook koffie kopen.

Met een verontwaardigde blik keek meneer mij aan en liep naar de collega's van de broodjes draaide weer om en liep de deur uit. Zonder koffie natuurlijk.