Lang zal ze leven!

Lang zal ze leven!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

"Lang zal ze leven, lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria!"

Mijn moeder komt luid zingend haar keuken uit. In haar handen draagt ze een schaal met zorgvuldig gerangschikte vruchten. Even schrik ik, maar ik schakel snel om. Ik klap mee en juich bij haar "Hieperdepiep hoera".

"Nou, van harte gefeliciteerd, lieverd." Ze zet de schaal op tafel en geeft me een dikke kus, "Hoe oud ben je ook alweer geworden? Ik denk 25? Ja, je vindt het misschien gek dat ik geen appeltaart heb, maar ik dacht: een zelfgemaakte taart van vruchten zal ze ook wel lekker vinden." 

Ze schuifelt terug naar de keuken om schoteltjes en vorkjes te halen. Even later smikkelen we van de vruchten. Aardbeien, druiven, blauwe bessen. We halen herinneringen op aan verjaardagen van láng geleden. Want wat er veertig jaar terug gebeurde, dat weet ze nog wel. 

 Naarmate de avond vordert loopt ze vaker naar het raam. "Ik begrijp niet waar de visite blijft," zegt ze. "Ze zouden toch wel komen?"

"Maar eigenlijk vier ik mijn verjaardag het liefst samen met jou," probeer ik. Dat helpt. Ze gaat met een tevreden glimlach zitten. 

Mijn stiefvader komt thuis. Hij vraagt hij of we het gezellig gehad hebben. Ik knik. "We hebben samen haar verjaardag gevierd," roept mijn moeder. "Maar de visite is niet komen opdagen. Snap jij dat nou? Gelukkig vond ze het niet erg: ze vierde haar verjaardag het liefst samen met mij. Dus dat kwam goed uit."

Hij kijkt me geschrokken aan en wil gaan uitleggen dat ik hier ben omdat hij een nieuwjaarsreceptie had en zij niet alleen thuis kon zijn. En dat mijn  verjaardag heus al een lange tijd geleden was. Ik gebaar naar hem dat het goed is. Van haar tegenspreken wordt ze echt niet gelukkiger.

"En nog van harte gefeliciteerd he, want ik geloof dat ik dat vergeten was." Ze zwaait me vanuit de deuropening uit en begint zachtjes te zingen. Als ik de bocht om loop hoor ik nog net: "Hieperdepiep hoera!"


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
meespelen is idd beter dan de waarheid zeggen in zo'n geval.
| 09:40 |
Wat heb je dat weer knap opgevangen. Zolang zij er gelukkig mee is, is het niet zo erg om meerdere keren per jaar je verjaardag te vieren. Zij schat jou op 25? Leeftijden van kinderen en kleinkinderen lijken steeds sneller te gaan als je ouder wordt, daar hoef je niet eens Alzheimer voor te hebben. Onze oudste kleinzoon is volgende week jarig, vraag van mijn man: 'Hoe oud wordt hij, 22 toch?' 'Nee, hij wordt 24'.
| 16:21 |
Goed opgelost, en je verjaardag alvast gevierd.
| 15:14 |
Wat een heerlijke blog, wat een heerlijk mens!
| 13:44 |
Dit getuigt van zoveel liefde!
| 12:15 |
Wat hebben jullie dit weer knap opgelost!
| 10:48 |
Wat ontzettend goed van jou en zo lief, lijkt me heel zwaar toch wel....... ach, een lach op het gezicht van je moeder is dan ineens ook zoveel waard!
| 10:45 |
Prachtig en liefdevol!
| 09:25 |
Wat een liefdevolle blog, respect hoe je hier mee bent om gegaan..
| 08:00 |
Ach gos, wat heb je dat ook weer mooi opgevangen. Het valt niet mee, ook voor je stiefvader niet ...
| 07:22 |
Mijn lieve stiefvader heeft de neiging om alles uit te leggen, wat natuurlijk geen enkele zin heeft en alleen maar voor verwarring zorgt. Maar ik snap het zo goed van hem...
| 07:25 |
Ja dat is ook een volkomen natuurlijke en logische reactie. Maar idd, het heeft geen enkele zin, ze wordt daar niet gelukkiger van en het verbetert niets aan de situatie.
| 07:30 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen