×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Schrijvershotel #1: de voorbereiding

Schrijvershotel #1: de voorbereiding


"Wáár ga je heen?". Vriendin Karen kijkt me verbijsterd aan. "Bénidorm? In een all-inclusive? Is dat wel iets voor jou?"

Ik kan me haar reactie voorstellen. Na die ene keer in een all-inclusive had ik overtuigd geroepen dat dat beslist de laatste keer geweest was. Het eten vond ik van middelmatige kwaliteit. Ik stoorde me aan mijn medegasten die zich ellebogend een weg door de wachtende meute baanden om hun borden overvol te laden. En dat drie, vier, vijf keer achter elkaar. Krijsende, snotterige kinderen die met vette handen in de schalen graaiden. Vertrapte hapjes op de grond. Schreeuwerig publiek.  Dronkemansgebral. Nee hoor, ik zou nóóit meer gaan. En nu dan toch.

"En weet je wat het leukste is?" probeer ik. "Ik mag iemand meenemen. Gratis." 

Ze kijkt me sceptisch aan. "Waarom gaan jullie niet samen?"

Ik leg uit dat de kinderen nog naar school moeten. En dat hij op zo'n korte termijn geen vrij kan krijgen. En dat we over een paar weken bovendien nog met ons gezin op vakantie gaan. En dat het heus, echt, eerlijk, ongelogen, heel erg leuk gaat worden. Dat we met een hele groep schrijvers gaan (mijn angst om deze vakantie door de mand te vallen omdat ik het schrijftalent van anderen ontbeer, verzwijg ik). Dat het bovendien toch een hele eer is om voor zoiets gevraagd te worden. En dat het zonde is om in mijn eentje gebruik te maken van een tweepersoonskamer. En dat...

"Sorry schat, ik voel de bui al hangen. Maar ik ga niet mee. Deadlines zus, verplichtingen zo. Waarom probeer je Arjen niet? Zijn vriend-of-is-het-ex heeft hun vakantie geannuleerd. Hij kan wel een uitje gebruiken. En met zijn gezelschap weet je zeker dat die andere schrijvers je met rust laten, haha. Weet je trouwens wel zeker dat het kosher is? Zo'n groep schrijvers.... wie weet wat voor een losgeslagen types daartussen zitten. Allemaal de hele dag aan de zuip en snuif. Of het zijn louter tachtigplussers en dan jij als enige veertiger. Jij liever dan ik."

Ze verwoordt mijn bedenkingen. Ik vind het doodeng. Nu zij niet mee wil - Arjen had al eerder geweigerd want liefdesverdriet - zal ik alleen moeten gaan. Ik! Met de opdracht om in die weken een boek te schrijven. Het idee. Maar ik ga het doen. Ik pak mijn koffer in. 

Juli uitdaging. Doe je mee?

Het schrijvershotel is in juli gereserveerd voor Yoors-schrijvers. Er zijn nog kamers vrij!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties