×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Schrijvershotel #2: ik ben er!

Schrijvershotel #2: ik ben er!


De taxichauffeur rijdt me vlot van Alicante naar Benidorm. Hij spreekt weinig Engels en ik geen Spaans. Daardoor is het een rustige rit. Niet voor het eerst vraag ik me af waar ik aan begonnen ben. Een paar weken zonder man en kinderen - dat is toch niets voor mij? Maar eigenlijk ben ik wel aan vakantie toe. Ik heb de laatste dagen als een bezetene gewerkt om alle opdrachtgevers tevreden te stellen en me dit uitje te kunnen permitteren. Nu ik er dan tóch ben, ga ik er het beste van maken. Ook al word ik geacht een boek te schrijven. Maar misschien moet ik de literaire lat niet te hoog leggen. Een dagboek is tenslotte ook een boek.

Kamer 6 is snel gevonden. Op de begane grond. Ik passeer een vriendelijk uitziende vrouw van ongeveer mijn leeftijd, die samen met een man in rolstoel haar kamer verlaat. We groeten elkaar: we zullen later waarschijnlijk wel nader kennismaken. Eerst mijn kamer bekijken en acclimatiseren. Ik hoop vurig op zeezicht.

"Ik heb uitzicht op de zee!" vertel ik mijn man, die wilde weten of ik veilig aangekomen was. "Ik zit op mijn terras en kijk zo naar de golven!" We hangen op. Ik laat het uitzicht op me inwerken. Meer naar opzij zie ik een bus arriveren. Een vermoeide vrouw stapt uit. Dat zal er ook eentje zijn. Een échte schrijfster. Balt ze nu haar vuist naar de buschauffeur?

Ik teken mijn belevenissen van vandaag op in mijn dagboek. Daarna loop ik naar de rand van mijn terras. Ik begin nu wel benieuwd te worden naar de andere gasten. Ergens schuin boven mijn hoofd hoor ik een schuifpui openen. Ik kijk en denk een bekend gezicht te zien. Al is dat lastig inschatten. De derde verdieping is hoog.

Omdat ik best een wijntje en olijven zou lusten, besluit ik de bar op te zoeken. Ik passeer de toiletten waaruit onheilspellende geluiden komen. "Die verdomde kip!" hoor ik een man kreunen. Goed dat ik het weet. Die sla ik dus over.

De ingang naar de bar is nu snel gevonden. Even voorbij de receptie, waar het een drukte van belang is. Bijna struikel ik over een achteloos geplaatst roze koffertje. Maar ik herstel me vlot. In de bar geniet ik van een groot glas droge witte. Ik kijk om me heen. Schuin voor me praten een man en vrouw geanimeerd over een turbulente busreis. Ik voel nog niet de behoefte kennis te maken met anderen. Liever ga ik vanavond vroeg slapen. De reis heeft me vermoeid.

Terug in kamer 6 test ik het bed uit. Ik laat me achterover vallen.

Au! Welke idioot stopt er nu een boek onder een hotelkussen? Aan de kaft te zien is het oud. Er staat in het Spaans iets op geschreven. Ik open het en ben verbaasd.

<< vorige deel ---- volgende deel >>


Juli uitdaging. Doe je mee?

Wie komt er ook naar het schrijvershotel? Er zijn nog kamers vrij.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties