×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
vrienden voor het leven

vrienden voor het leven


Ik heb een hele goeie vriendin, net mijn eigen zusje. ze heeft kanker gekregen op haar 15e , super jong. iedereen was natuurlijk geschrokken. elke dag was ik bij haar, geen dag dat ik er niet was. ze begon al snel met chemo's ook werd ze in loop van tijd steeds zieker. je kon het ook merken, ze werd trager van begrip, was heel snel moe en uitgeput. ook werd ze kaal. heel vervelend om te zien ook. na een aantal weken mocht ze een paar dagen naar huis totdat de uitslag er was. nog steeds was ik elkedag bij haar. 3dagen later kreeg ze de uitslag van de eerste chemo. het bleek dat het niet heeft aangeslagen. als de tweede chemo ook niet zou aanslaan dan betekende dat, dat het eigenlijk voorbij was. een dag later is ze begonnen aan de tweede chemo. deze keer sliep ik een nachtje bij haar in het ziekenhuis. de volgende ochtend probeerde ze mij wakker te maken maar, ik werd niet wakker. ik ben toen snel onderzocht en aan verschillende monitoren aangesloten. na een dag of 3 bleek dat ik leukemie had. een grote shock voor mijn familie en vooral ook voor mijn vriendin. ze dacht dagt ze mij had aangestoken (wat natuurlijk niet zomaar kan). al snel maakte ik hetzelfde mee als mijn vriendin. ook bleek bij mij de eerste chemo niet te werken. al snel ging mijn conditie erg achteruit, nog erger dan die van mijn vriendin. een aantal weken later mochten we tegelijk naar huis tot de uitslag. die van haar sloeg aan en het ging al steeds ietsjes beter met haar. in de tijd dat ik naar huis mocht ben ik erg ziek geworden en heb ik koorts gekregen. ik moest direct terug naar het ziekenhuis. het bleek dat ik een uitzaaing heb gehad in mijn hoofd. dezelfde dag werd ik nog geopereerd. de uitslag van de operatie was goed. een aantal maanden later kreeg mijn vriendin te horen dat ze genezen was. ik was nog steeds erg ziek. toen ik weer een weekje naar huis mocht hebben we zoveel mogelijk leuke dingen gedaan. ze begon opeens te huilen en ik vroeg waarom. ze kon me niet vertellen waarom en ik vroeg ook niet door. het bleek dat de doktoren haar en mijn familie hadden verteld dat het heel slecht met me ging en kans op genezing heel erg klein was. zelf wist ik dit nog niet dus ik gewoon verder met leven. ze zei wel elke keer 'leef nu het nog kan'. na die week ben ik weer naar het ziekenhuis gegaan. ik voelde me niet zo lekker en heb toen heel veel gekotst. er werd mij verteld dat ze niks meer kunnen doen. na 3dagen mocht ik naar huis. ik heb zoveel mogelijk tijd met familie en vrienden doorgebracht. ik probeerde ook af en toe op school langs te komen omdat ik het heel erg miste. ook ben ik een weekendje met een paar vrienden en een ouder naar scheveningen geweest. lekker dagje strand. het was echt heerlijk. ook zijn we een dagje Amsterdam geweest om te shoppen. ik moest mee in een rolstoel omdat ik het anders niet vol zou houden. dezelfde avond is mijn vriendin weer erg ziek geworden. bleek dat de kanker weer was terug gekomen. gelukkig werd ze al snel weer wat beter. ook dit keer was ze weer genezen. 3maanden later werd ik weer opgenomen in het ziekenhuis. Ik lag aan een ventilator omdat ik niet zelf meer kon ademen. ik kreeg de vraag of ik het nog wou proberen of dat de stekker eruit mocht. ik wou het toch nog proberen. na een week kon ik weer zelf ademen en ging het weer helemaal goed. 2dagen later kon ik weer naar huis. dit keer deed ik rustigaan omdat ik wist dat het niet zo goed ging met mezelf. elkedag was mij vriendin bij me en ze sliep ook bij me. we hebben het altijd super gezellig. 11dagen later voelde het alsof ik dood ging, ik had zoveel pijn en kon heel moeilijk ademhalen. ik vond het niet nodig om naar het ziekenhuis te gaan. mijn vriendin wist al wat er ging gebeuren omdat de dokter had verteld dat ik nog ongeveer 3 weken had. 2dagen later was het zo ver. ik heb het opgegeven.


schreef mijn zusje 1jaar geleden. R.I.P

05-07-14 op 15 jarige leeftijd. haar vriendin heeft verder geen kanker meer gehad en leeft nog een lekker en gezond leven.

geef mensen de kans om te leven als ze al ziek zijn, ookal genezen ze. het is altijd fijn om te weten dat er iemand voor je is.

 rubby
wauw niet te geloven dit ! zit hier ook met tranen in mijn ogen
11-07-2015 00:16
11-07-2015 00:16 • Reageer
allesproever Nanda
Kippenvel verhaal... had moeite om het droog te houden
10-07-2015 18:22
10-07-2015 18:22 • Reageer
voedingscoachjenny
wauw prachtig geschreven, ik zit met kippenvel hier, bedankt dat jet het met ons wilt delen en veel sterkte
07-07-2015 10:51
07-07-2015 10:51 • Reageer
BloggerA
dank jullie wel
06-07-2015 18:08
06-07-2015 18:08 • Reageer
allesproever Nanda
Pfff heftig hoor, zit hier met kippenvel, ik wens je heel heel veel kracht en sterkte
05-07-2015 17:52
05-07-2015 17:52 • Reageer
Power buam
Ja, super een prachtig verhaal wat moet je hier nog aan toevoegen woorden schieten te kort!
05-07-2015 17:29
05-07-2015 17:29 • Reageer
TSchreuder
Uhm excuses, ik schreef meid !!
05-07-2015 17:04
05-07-2015 17:04 • Reageer
TSchreuder
Godsamme.... Klote Ziekte !!! ik heb gewoon een brok in mijn keel :( vreselijk zeg.... geen woorden, wel een ontzettend prachtig verhaal, ben zelf ook een van mijn beste vriendinnen verloren toen was zij 19 :( rakelt weer een hoop op.... Ik hoop dat jij en de familie het ondanks deze zware gebeurtenis het nu enigszins wel goed maken? Het heeft mij echt diep geraakt... :( zijn wel 10 sterren waard dit verhaal, een hele dikke knuffel meid en ontzettend veel sterkte vandaag voor jou en de familie en uiteraard haar vriendin ( fijn dat het met haar gelukkig wel goed gaat ) Respect for you!! xx
05-07-2015 16:58
05-07-2015 16:58 • Reageer