×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Help! Ik heb extreem eczeem

Help! Ik heb extreem eczeem


En dan word je (inmiddels 2,5 maand geleden) wakker met allemaal rode bultjes in je nek. Gaat wel weer over dacht ik.. Toch maar even naar de huisarts. De huisarts gaf aan dat het eczeem was en belde direct voor een afspraak bij de dermatoloog. Deze gaf aan dat de eczeem bij mij door een medicijnallergie zou komen. Medicijnallergie? Ik slik helemaal geen medicijnen en nee antibiotica heb ik onlangs ook niet gehad. Er werd een zalfje voorgeschreven en tabletjes voor de (vreselijke) jeuk.....

Afbeeldingsresultaat voor desoximetason
Een week later

Even leek het goed te gaan. De jeuk werd iets minder en ook de rode bultjes werden iets minder vurig. Helaas, voor hele korte duur. De 'eczeem' breidde zich snel uit over mijn rug, buik en benen. Ik krabte me tot blauwe plekken aan toe. Vooral mijn  benen moesten er in eerste instantie aan geloven. Ik belde de dermatoloog en hoefde niet te komen. Er werden direct zwaardere pillen voorgeschreven (Dexamethason 1,5 mg) en een zwaarder zalfje: Ibaril desoximetason 2,5 mg. Ook dat ging ca.  2 weken goed en toen begon de ellende weer. Bovendien werd ik enorm duizelig van die Dexamethason. Om een lang verhaal kort te maken, ik kreeg weer andere pillen voorgeschreven Fexofenadine 180 mg. Helaas, die hielpen echt niet. De dosering van de Dexamethason werd aangepast naar 0,5 mg. en ik probeerde het weer.

Afbeeldingsresultaat voor fexofenadine

Raar

Het is heel raar als je nog nooit in je leven last hebt gehad van allergie of eczeem en opeens op je 51e, krijg je het.  Ook raar dat je er niet achter komt waar het door komt. Inmiddels heb ik een uitgebreid bloedonderzoek gehad via de huisarts, maar mijn bloed is (gelukkig maar) helemaal goed. Waar komt het dan door? Ik heb ons wasmiddel aangepast, ik heb mijn matras nagezocht op bedwantsen (tja, je doet alles om van die jeuk af te komen), ik probeer alleen katoen te dragen, heb mijn eetpatroon bestudeerd, maar die enorm jeukende rode bultjes blijven komen. Is het ene gedeelte weer redelijk weg, hoppaaaa...daar zijn ze weer ergens anders.

Humeur

Afbeeldingsresultaat voor jeuk

Mijn humeur is inmiddels gedaald naar het dieptepunt. De jeuk gaat mijn leven beheersen. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar ik merk dat ik nergens zin in heb door die jeuk. s' Nachts in mijn slaap lig ik zelfs nog te krabben (ik hoop niet dat jij nu spontaan jeuk krijgt?).  Collega's, familie en vrienden sturen me via whatsapp foto's van middeltjes die echt zouden moeten helpen (nivea uit het blikje, Molkosan, tea tree oil, etc. etc.) maar tot nu toe heb ik het ultieme middel nog niet gevonden. Wat ik ook eigenlijk het liefste wil, is dat de kwaal bestreden wordt en niet alleen de symptomen. Inmiddels krab ik mij tot bloedens toe. Om de boel te verlichten strooi ik flink met mentholpoeder. Misschien geeft dat nog wel het snelste resultaat.

Havermoutbad

Het enige wat tot nu toe erg fijn was voor mijn huid, dat was een havermoutbad. Ik heb een sok gevuld met havermout (flink vol) en deze (vastgeknoopt) en in bad gelegd. Het water begon er een beetje melkachtig wit uit te zien. Als je de sok ook uitknijpt (en dat deed ik) komt er een soort slijmerige massa uit. Die slijmerige massa was een weldaad voor mijn huid. Hij werd er een stuk zachter van. Na ca. 30 minuten in bad, voelde ik me een stuk beter en ik heb het idee dat de uitslag minder wordt (0,40 eurocent een pakje havermout).

Acidophilus met pectine en Brandnetel capsules

Op advies van de natuurwinkel ben ik ook begonnen met bovengenoemde capsules. De Acidophilus bevat 3 miljard actieve culturen per capsule. Deze brengen het natuurlijk evenwicht in de darmen terug. Ik ben benieuwd en wacht in spanning af. De brandnetelcapsules zorgen voor herstel van de huid. Nu valt de schade gelukkig nog wel mee, maar voorkomen is beter dan genezen en ik ben als de dood dat de eczeem in mijn gezicht komt.

Om een lang verhaal kort te maken

Herken jij mijn verhaal? Heb je dit ook? Of wel eens gehad? Is het over gegaan? Waar kwam het door?

Alvast dank voor je reactie!

signup

Word lid van Yoors en geef mij de ultieme tip tegen eczeem!


Daantjefl33
Pffffff praat me er niet van. Hier in huis allemaal erg gevoelig, met deze kou en die dunne wind is het ook vreselijk. Wat bij ons helpt is pure amandelolie om de huis vet te houden en vitamine e crème en hiermee is het voor ons te behappen maar man mam wat een blauwe plekken heb ik ook gehad van het krabben.. Vreselijk.. Wat echt wel een tip is douche echt zo koel en kort mogelijk en stop met het wassen met zeep.. Hopelijk helpt het je.. Heel veel sterkte
19-03-2018 02:41
19-03-2018 02:41 • 1 reactie • Reageer
VanAgnes
Dank je wel voor je tips! Ik heb nu een zonnehemeltje gehuurd, hoop dat dat ook wat verlicht.
19-03-2018 11:58
19-03-2018 11:58 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Jeuk kan in sommige gevallen erger zijn dan pijn. Tijdens de zwangerschap had ik enorme last van atopisch eczeem en kon er vaak niet door slapen, terwijl rust juist dan zeer gewenst is. Mentolgel bood uitkomst. Dat helpt ook tegen jeuk door muggenbulten. Smeer het nooit op opengekrabte plekjes.
18-03-2018 14:30
18-03-2018 14:30 • 2 reacties • Reageer
VanAgnes
Heb het gelijk een gekocht bij het Kruidvat ;) lekker koel!
19-03-2018 13:59
19-03-2018 13:59 • 1 reactie • Reageer
VanAgnes
Dank je wel. Mentholgel heb ik nog niet geprobeerd!
18-03-2018 14:36
18-03-2018 14:36 • 1 reactie • Reageer
Marilyn - Beauty by Lynn
He vervelend! Hoop dat je er snel van af bent
18-03-2018 14:24
18-03-2018 14:24 • 1 reactie • Reageer
VanAgnes
Dank je wel, en ik hoop het ook!
18-03-2018 14:36
18-03-2018 14:36 • Reageer