×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn verhaal: Neusschot correctie

Mijn verhaal: Neusschot correctie


Lieve lezers,
Bij deze wil ik graag mijn verhaal delen.Mijn verhaal over wat een ongeluk met mijn neus heeft gedaan, wat het ongeluk met mijn leven heeft gedaan, en wat aankomende maandag gaat veranderen.

Dit is mijn verhaal

Voor het begin moet ik jullie mee terug nemen naar de zomer van 2010 toen ik 16 jaar was.

Het jaar dat ik slaagde voor mijn vmbo diploma en kennis maakte met eind examen feestjes.

Mijn beste vriendin hield op vrijdag haar examen feestje met een heel bijzonder thema: terug naar de kindertijd. Het was een groot feest met een springkussen, skippyballen, kinderspellen en etc.

Natuurlijk ontbrak de alcohol niet. Toen ik wat gedronken had met mijn vriending, gingen we op het springkussen. Ik ging rustig zitten om te kijken wat voor een taferelen er om me heen gebeurde. Ik zag een groepje bezig met de bordspellen, een paar jongens waren aan het flauwekullen met skippyballen en de rest was uitbundig aan het springen op het springkussen.

 

Het zusje van mijn beste vriendin wilde ook graag op het springkussen en liep richting ons. Maar voordat ze op het springkussen was, ging het mis. De jongen wat voor het springkussen stond te zwaaien met een skippybal en raakte het zusje. Zij verloor haar evenwicht en viel naar achter, precies op het moment dat ik opstond om wat te gaan drinken. Ze raakte mijn neus met haar achterhoofd, en door de kracht viel ik terug het springkussen op. Mijn neus werd meteen dik en rood en het bloedde hevig. Door de alcohol had ik niet echt door wat er aan de hand was, en belde ik mijn moeder dat ik een heftige bloedneus had. Toen mijn moeder bij het feest aan kwam om me op te halen , schrok ze zich een hoedje. Ze is daarna meteen met mij doorgereden naar de nightcare.

Eenmaal aangekomen bij de nightcare kregen we te horen dat ze niet veel voor me konden doen, en de neus waarschijnlijk gekneusd was, en daardoor de flinke zwelling ontstaan was. Ik moest na het weekend terug gaan naar de kno arts voor een controle.

 

Maandags ben ik met mijn moeder naar de kno arts geweest, en kreeg ik te horen dat ik een spoed operatie moest ondergaan. Mijn neus was namelijk ingedeukt door de klap, waardoor ik niet veel lucht kreeg. Ook was mijn neus brug gebroken , en het tussenschot was helemaal plat geduwd.

Van de operatie zelf weet ik niet meer veel. Doordat alles in eens zo onverwachts en snel ging heb ik alles in een soort waas meegekregen. Wat ik me nog kan herinneren is dat ik 2 daagjes in het ziekenhuis moest blijven door nabloedingen, en dat ik daarna naar huis werd gestuurd met een blauw gezicht en een neuskapje wat ik de hele zomer moest dragen. Na een week moest ik terug naar de dokter en werden de ‘tampons’ uit mijn neus gehaald. Dit waren watten aan een touwtje, wat er met een pincet in een keer werd uitgetrokken, en het pijnlijkstegedeelte  wat ik me kan herinneren van het hele gebeuren. Na ongeveer 8 weken was ik hersteld en kon ik alles weer doen.

 

Maar al snel merkte ik dat het niet zo als vanouds was. Ik kreeg moeilijk adem door mijn neus, waardoor mijn astma verergerde. Ik had heel snel bloedneuzen, en mijn neus was mega gevoelig en pijnlijk. Ook was het uiterlijk van mijn neus veranderd door een combinatie van het ongeluk, de operatie en een verlate groeispurt.mijn neusbrug was vierkantig en erg hoekig geworden, en mijn neusschot staat volledig scheef (zoals te zien op de foto). De dokter konden niks voor me doen , totdat ik uitgegroeid zou zijn , en dat zou kunnen duren tot mijn 21ste.

 

Mijn zelfbeeld veranderde in negatieve zin. Foto’s wat gemaakt worden van mijzelf zijn voor mij zeer confronterend en een echte straf. Mijn spiegelbeeld zie ik liever niet, en mijn vertrouwen is enorm gezakt.

 

Toen ik eindelijk 21 jaar was , ben ik naar de kno arts geweest en heb een aanvraag gedaan voor een volledige neuscorrectie. De toestemming van de arts had ik, maar helaas werkte de verzekeringsmaatschappij niet mee. Ik kreeg het advies om het een jaar later weer te proberen, en zo gezegd, zo gedaan. Vorig jaar oktober ben ik opnieuw naar een kno arts geweest, die mij heel goed begreep en mij super geholpen heeft. Maar helaas werkte de verzekeri ngsmaatschappij voor een tweede keer niet mee. Zelfs na het bezwaarschrift, kreeg ik te horen dat mijn neus niet verminkt genoeg was, de klachten niet levensbedreigend waren, en hun niks te maken hebben met psychologische klachten. Door dit nieuw was ik erg aangedaan, en heb in tranen mijn kno arts opgebeld , met de vraag wat ik moet doen. En dit was de eerste keer dat een dokter mij vroeg wat ik wilde. Dus ben ik voor de optie gegaan om een neusschotcorrectie te laten doen , i.p.v. een volledige neuscorrectie.

 

En aankomende Maandag is het zover. Dan word ik om 12:30 verwacht bij de afdeling opname, en zal ik geholpen worden aan het neusschot. Hierdoor zal ik hopelijk vrijer kunnen ademen , mijn astma onder controle krijgen, en zal mijn neus minder pijnlijk zijn en zal ik minder gevoelig zijn voor bloedneuzen.Als jullie willen, kan en wil ik iedere een dag een update geven na de operatie. Over herstel , ervaring en het eindresultaat. 

 

Dit betekend zoveel voor mij , en ik hoop op deze manier een rotperiode af te kunnen sluiten. En ik kan in woorden uitdrukken hoe geweldig het voelt om het eindelijk van me af te schrijven.Ik hoop dat jullie mijn verhaal begrijpen.

 

Ik wil jullie in ieder geval bedanken dat jullie de moeite hebben genomen om mijn verhaal te lezen.

 

Groetjes en hopelijk tot snel

 

Xx

Alexandra


sylbibj
Ik heb jouw verhaal in 1 adem uitgelezen en ik hoop dan ook echt dat je na deze operatie snel van die ongemakken af ben. Ik wil je heel veel sterket wensen maandag en ik denk aan je. Ik lees daarna weer hoe het met je gaat, een dikke knuf voor maandag!
27-01-2017 16:07
27-01-2017 16:07 • 1 reactie • Reageer
Alexandra
Bedankt voor je lieve reactie! ik zal zeker snel een update geven. x
27-01-2017 17:00
27-01-2017 17:00 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Heel veel sterkte.
27-01-2017 15:58
27-01-2017 15:58 • 1 reactie • Reageer
Alexandra
Dankjewel x
27-01-2017 16:03
27-01-2017 16:03 • Reageer