×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Hamam, een schrijfoefening over mijn gevoel tijdens een hamam massage

Hamam, een schrijfoefening over mijn gevoel tijdens een hamam massage


Ik lig in het warme ondiepe bad naakt te wachten. Wachten op mijn Hamam massage. Ik vraag me af wie straks de massage gaat uitvoeren. Is het een mannelijke of vrouwelijke energie? Mijn naam word geroepen en ik loop het badhuis binnen. Daar begroet een kleine blonde dame me. Ze geeft me een hand en stelt zich netjes voor. Ik ben haar naam gelijk vergeten.

Ik ga liggen op de zwart stenen plaat, nieuwsgierig naar wat gaat komen. De ruimte is vochtig en de oosterse kruidige geuren kalmeren me. Langzaam smeert ze de olie op mijn nog natte lichaam en masseert me. Zachte maar sterke handen gaan van mijn schouders naar mijn armen, handen en vingers. Professioneel gaat ze verder via mijn rug langzaam naar beneden. Ze bewerkt mijn vermoeide benen en voeten.  Ik ontspan steeds meer en zij gaat verder met haar ritueel. 

Ze is zich niet bewust van wat er zich in mijn hoofd afspeelt. Terwijl ik voel hoe hard het steen drukt op mijn lichaam denk ik aan vroeger. Aan de hardheid van het verdriet. De masseuse gaat onverstoord verder en brengt het schuim aan op mijn trieste lichaam. Het schuim is als een warme deken die licht op mijn huid valt. De deken doet me denken aan mijn leven nu. Zo warm. Zo zacht. Het is fijn en beangstigend. Ook een warme deken kan afkoelen. 

Terwijl ik daar lig accepteer ik de plaat met zijn hardheid, ik kan hem aan. Hij hoort bij wie ik ben. Ik voel me niet meer schuldig en ik omarm de deken, genietend van de warmte, zolang het me gegund wordt.


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.Ratelaar
En weer een blokkade op geruimd.
26-11-2017 00:15
26-11-2017 00:15 • Reageer
Hans van Gemert
Een hamam is een uitstekende manier om je te ontspannen - en harde randjes te verliezen aan de hardheid van de steen, zodat zachte warmte overblijft ...
21-11-2017 19:11
21-11-2017 19:11 • Reageer