Mijn persoonlijke challenge: 10 kg minder in 3 maanden tijd.

Mijn persoonlijke challenge: 10 kg minder in 3 maanden tijd.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Zo'n 10 weken geleden vroeg mijn zoon of ik eens op de weegschaal wilde gaan staan. Hij had zelf net een nieuwe gekocht. Dat de mijne al een hele tijd stuk was, vond ik niet erg. Dat ik binnen korte tijd best wel was aangekomen merkte ik wel aan mijn kleren. Dus op verzoek van zoonlief stapte ik op zijn weegschaal. Dat was wel een eyeopener. Ik was bijna 100 kg. Veel te zwaar. Mijn zoon ging al snel mijn BMI uitrekenen en ja hoor, ik scoorde obesitas. Daar schrok ik best wel van en ja, ik wist ook best wel waar dat door kwam. Ik snackte teveel 's avonds en dronk ook vaak een biertje, wijntje en veel te veel frisdrank.

Hoogste tijd om daar wat aan te gaan doen, want ik kwam ook nauwelijks meer buiten de deur, voelde me niet mooi meer en had geen leuke kleren meer om aan te trekken.

Ik nam me voor om anders te gaan eten en meer te bewegen. De sportschool zag ik niet zitten, niet met mijn figuur en conditie. Dus speurde ik het internet af op zoek naar andere manieren om te bewegen, liefst thuis (voorlopig). Omdat ik niet meer goed in de benen kom als ik eenmaal op de grond lig vielen dat soort bewegingen af.

Ik vond uiteindelijk een paar video's (een serie) van ene Leslie Sansone. 1 mile walk at home. Dat leek me goed te doen. De video duurt ongeveer 1 kwartier (onderbreking voor de reclame is hinderlijk, maar ja dat hoort erbij) en het niveau is ook prima voor mij. Je bent een kwartier lang aan het stappen met allerlei oefeningen. Leuk ook, omdat het op muziek gaat en je enthousiaste mensen mee ziet doen. Mensen met een mooi figuur trouwens.

In het begin hield ik het prima vol om het tweemaal per dag te doen, 's morgens voor het ontbijt en na de wandeling met de hond en 's avonds om een uurtje of 9. Ik verloor dan ook zo een kilo per week. De laatste paar weken gaat de klad er een beetje in komen. Als ik een paar kilometer heb gefietst dan sla ik de workout maar over en deze week had ik erg veel last van mijn knie, heup en lies en dat was ook een 'mooi' excuus om te spijbelen.

Maar, ik wil mijn challenge van die 10 kilo in 2 maanden tijd wel halen. Dus ik ga weer fanatiek aan de slag. Nog een week of twee en anderhalve kilo te gaan!

PS: Daarna moet er nog 15 kilo af natuurlijk om weer aan de gezonde BMI te komen...

Bron foto: Freepik.com

Bron video: YoutubeBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Positief straalt er vanaf!
| 01:16 |
Dankjewel. Challenge is inmiddels gehaald deze week.
| 09:04 |
Ja lekker de zomer. Biertje lekker eten onregelmatige tijden enz. Ik ook sinds maandag aan de gang. Ff kiezen op mekaar en gaan.. Volle gevoel is in ieder geval al weg. Nu die tien kilo nog.. Succes
| 15:29 |
Jij ook succes! Biertje op z'n tijd kan trouwens geen kwaad heb ik ergens gelezen. ;)
| 15:35 |
haha.. klopt.. kom net kijken ;)
| 14:35 |
Oh welkom op Yoors. ;)
Ik had trouwens bij mijn vorige reactie nog een heel stuk tekst neergezet, maar die zie ik niet meer.
| 15:34 |
Goed bezig Alie, maar blijven volhouden! Het is een eeuwige strijd, die kilo's en ik weet er alles van. Maar de voldoening van volhouden en een maatje kleiner is zo heerlijk! Ik heb hem volgens mij al een keer getipt, maar Jacqueline van Dijk is echt een kanjer. Ik zit er nu al vanaf februari bij. Elke dag leuke afwisselende oefeningen en een menu wat je kunt volgen. En daarnaast een hele leuke steunende facebookgroep. En ook heel leuk om te lezen: Het geheim van slanke mensen... was voor mij een eye-opener en daarnaast heeft ze hele motiverende trucjes. Succes!!
| 10:20 |
Hoi ik had je hier nog niet eerder gezien.
| 13:58 |
Leuk!! Deze week weer begonnen met sporten. Dit ziet er heel erg leuk uit. Vanavond ga ik hier ook mee starten. Thnx voor de tip!
| 16:41 |
Is echt leuk om te doen. Succes!
| 16:54 |
Net mijn eerste sessie er op zitten en ik ben om hoor! Ik heb 'm wel wat opgeschroefd. Hem 'm 3 keer gedaan haha! De eerste keer gewoon meegedaan. Daarna de 'Abs' versie. Daarna weer '3 fast...' maar dan met dumbles. Toen weer de abs en daarna nog een keer de 3 fast. Heerlijk! Ben ik bijna 1,5 uur bezig. Ik hou 'em er in hoor :-D
| 21:23 |
Wauw, dat doe je goed! Kom nog niet verder dan 2 keer per dag en om eerlijk te zijn heb ik al een week 'gespijbeld'. Maar ik ga hem echt weer oppakken. Wat is de Abs-versie eigenlijk?
| 21:48 |
Twee keer per dag is ook meer dan genoeg. Doe je top! Hier de link voor de buikspieren:

www.youtube.com/watch?v=FOVHXpAaCk8&feature=youtu.be

Is goed te combineren met de '3 fast...' Is ook niet zo'n lange oefening. Minuut of tien geloof ik. Maar je voelt 'm wel hoor :-D
| 22:34 |
Knap gedaan suc6 met het afvallen
| 17:12 |
Dank je wel.
| 17:58 |
Dat van die Leslie Sansone ga ik ook eens proberen!
| 15:44 |
Is echt leuk om te doen. Lekker thuis voor de pc, kwartiertje per dag.
| 17:53 |
Wow wat een leuke tip Alie!! Ik wil me daar graag aan wagen!! Dank je wel!
| 13:10 |
Moet je echt doen. Is heel goed vol te houden. Kwartiertje per dag. De mensen op de video doen ook enthousiast mee en dat werkt, vind ik wel aanstekelijk.
| 17:54 |
Ik ga het zeker proberen. Wil er 20 op zn minst kwijt
| 18:12 |
Sterkte Alie met deze en jouw uitdaging.
een ding..je bent goed zoals je bent hoor, ook met het 'label' obees.
Het gaat om hoe jij je voelt in en met jou ... Je bent meer dan je gewicht alleen !!
| 13:00 |
Dank je. Ik weet het, maar ik weet ook dat ik wel kan afvallen. Is me vaker gelukt in dit leven.
Als je op een gegeven moment moeite hebt met de veters van je schoenen dicht te knopen omdat je buik in de weg zit, ja dan ga je toch meer nadenken over dat extra gewicht. ;)
| 17:56 |
het gaat erom hoe dat voor JOU voelt lieverd. En dat jij hier vrijwillig je weg ik mag en kunt vinden!
| 18:42 |
PS: echte slanke den word ik nooit, daar heb ik me wel bij neergelegd....
| 17:58 |
dat hoeft toch ook niet ...je hebt sparren dennen, larixen ieder zijn eigen vorm. En tenslotte gaat het om de inhoud (en ik weet war ik het over heb hoor....om mij kun je ook niet heen ;-)
| 18:43 |
Lief dat je dat zegt. Thanx. ;)
| 20:45 |
:-) xxx
| 21:08 |
Ik wens je heel veel succes!
| 12:58 |
Dank je wel.
| 17:57 |
Heel veel success!
| 12:22 |
Dank je wel!
| 17:57 |
Wat goed! Ik wens je heel veel succes met afvallen!
| 23:56 |
Dankjewel. Ik zet dapper door. ;)
| 00:01 |
Goed bezig, you go girl
| 23:21 |
Dankjewel.
| 23:33 |
dan ben je goed bezig, volhouden maar
| 22:18 |
Dank je. Ik denk gewoon aan al die kleren die ik graag weer aan wil kunnen.
| 22:37 |
Leuk. Zumba is ook zoiets leuk.
ook Nederland in beweging is leuk bewegen.
| 22:15 |
Zumba wil ik gaan doen als ik weer wat beter in conditie ben. Bij ons in het dorp is er een dansschool die dat doet. ;)
| 22:36 |
Ook zumba kan online hé.
| 21:28 |
Ja klopt. Ik heb al wat video's langs zien komen.
| 22:06 |
Veel succes
| 21:33 |
Mijn partner is 12kilo afgevallen in 2 maanden tijd door alleen al geen zetmeel te eten. Werkt bij hem top
| 21:32 |
Knap hoor, 12 kg in 2 maanden. Ik probeer wel op mijn eten te letten. Zetmeel zit toch vooral in aardappels enzo?
| 21:59 |
Aardappelen, brood, pasta. Hij eet dan wel calorieën arm brood haal je bij de bakker het stoepje.
| 12:55 |
Ik wens je superveel succes. Ook ik ben bezig met afvallen en bewegen.
| 21:31 |
Dank je. Jij ook succes.
| 21:58 |
Dank je hoor.
| 22:39 |
Ja, ik zou eigenlijk met je mee moeten doen. Bedankt voor de tip :)
| 21:28 |
Die workout van de video is echt leuk om te doen.
| 21:58 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen