Leren naaien op een 60 jaar oude naaimachine

Leren naaien op een 60 jaar oude naaimachine


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het leek me zo leuk om zelf jurkjes, rokjes, haarbandjes en broekjes voor onze kinderen te maken...

Op zolder staat een naaimachine van Annes oma die mij al een aantal jaren aan te kijken. Het is alsof hij wil zeggen; Je kunt wel iets willen, maar ik doe toch niet wat jij wilt..  

Een aantal jaren geleden zijn we al eens het gevecht aangegaan. Dit resulteerde standaard in een gevecht op leven en dood, waarbij ik ternouwernood wist te ontsnappen door de naaimachine weer op te ruimen (lees: Manlief ruimde m netjes op, terwijl ik riep dat hij wel in de container mocht.  Wat absoluut geen optie is, aangezien hij 60 jaar oud is en nog van de oma van mijn man geweest is).

Maar goed, vandaag deden we weer een poging.. 

Mijn schoonmoeder kwam langs om mij (opnieuw)  uit te leggen hoe het werkt en het lijkt erop dat ik het in de vingers krijg.. Ik ben voorzichtig optimistisch, want ik verwijt de naaimachine ervan dat hij zich netjes gedraagt wanneer mn schoonmoeder er is, maar dat hij bij mij weer lastig gaat doen.. Word vervolgt.. 
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik weet niet eens hoe het met een moderne gaat.
| 22:01 |
Wist ik ook niet ;)
| 13:52 |
Prachtig, z`n oude pfaff.
Succes ermee!!
| 11:55 |
Dank je !
| 13:52 |
Zeer degelijk Pfaff machientje, gaat nog eeuwen meegaan, in tegenstelling tot de nieuwere plastieken brol :)
Veel naaiplezier gewenst!
| 21:38 |
Dank je:)
| 13:52 |
Prachtig, ik heb nog een oudere naaimachine, die dus niet op electisch werkt. Maar hij doet het nog wel! Alleen, ik gebruik hem niet zoveel, hoewel ik met de oude niet zo snel kan als ik wil, met de electrische wil ik vaak te veel gassen, waardoor het me vaak naalden kost.
| 16:00 |
dat is wel tof! haha, daar kan ik me iets bij voorstellen
| 13:52 |
Tip, als er nog garen van 60j terug bijzitten. Niet gebruiken - behalve als je heel graag met je vingers tussen de machine door draadjes aan elkaar poogt te knopen. ;)
| 13:40 |
te laat! maar bedankt ;) haha
| 14:08 |
Ahhh super tof zo'n oudje. ( dat zijn vaak wel de beste hoor)
| 18:47 |
Daar vertrouw ik op
| 20:53 |
Goed zo en leuk dat het kan zijn . Heb zelf 2 dochters en heel wat uren achter me naaimachine gezeten .
| 17:09 |
Lijkt me zo leuk.. Ik hoop dat het lukt..
| 17:15 |
Haha, the machines take it over... een oude naaimachine is echt heel veel geld waard, waarmee ik niet wil zeggen dat je ze moet verkopen, maar dat ze ze heden ten dage zo goed niet meer maken. Mijn vrouw heeft ook nog een van die ouderdom en gebruikt die nog bijna wekelijks. :-)
| 16:24 |
Je hebt een oerdegelijke machine en zonder die moderne poespas dus moet het toch lukken?
Succes
| 15:02 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen