×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Wat betekend Pasen voor mij?

Wat betekend Pasen voor mij?


Dit is niet om te vertellen je moet dit geloven of dat want ik laat een ieder in zijn waarde en behandel hem of haar met respect ik zet dit hier neer omdat het voor mij dit betekend wat ik nu ga schrijven maar vraag wel laat mijn mening ook in zijn waarde en ga niet spottend reageren! Dat is het eningste wat ik vraag ik blog wat er bij mij speelt dus aub laat ook deze blog in zijn waarde

Vandaag is het pasen voor veel mensen is het paaseieren gezellig samen zijn, maar voor een groot deel zit er een andere betekenis wat pasen voor hen betekend zo ook voor mij.

Van jongs af aan ben ik met het geloof groot gebracht vroeger zag ik dit als straf 2x per zondag naar de kerk, 1x per week naar catechesatie, zondagsschool.

En toen mijn vader in 2000 is overleden na een lang zwaar ziekbed ben ik heel boos op God geworden en heb me rug naar de kerk en God

Heb ruim een jaar er niets mee te maken willen hebben tot er iemand me mee vroeg naar een praise en ontmoeting avond. Iets in me zei gelijk ja en ben er heen geweest heb een fantastische avond gehad eb bijna op het eind was de mogelijkheid om daar je geloof te belijden, je kon tijdens een bepaald lied (Zet zo een filmpje ervan onder deze tekst) naar voren komen en daar werd er samen met jou gebeden. Dit heb ik gedaan en sinds die dag heb ik het geloof omarmd. 

Ik zeg niet dat ik nu 2x per zondag naar de kerk gaat want voor mij telt wat van binnen zit. Natuurlijk hoort het erbij, maar mijn gezondheid laat het niet toe en geef ook eerlijk toe dat ik het soms best nog moeilijk heb maar ik weet wel dat Hij er is voor mij en voor iedereen! ook een reden is dat ik me moeilijk langere tijd kan concentreren om het te snappen wat de Dominee verteld maar net wat ik net al zei ik weet van binnen wat het inhoud en daar hou ik me aan vast. Er zullen best mensen nu denken ja als jij niet naar de kerk gaat of bijbel leest ben jij geen waarlijk gelovige maar is dat zo ? Wie zijn hun te beslissen of ik wel of niet een waarlijk gelovige ben? Er is er voor mij maar 1 die dat kan beslissen en dat is Hij. Ik twijfel vaak genoeg of mijn geloof niet te klein is maar dan herinnerd mijn moeder en de Dominee me aan het volgende:

"Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: “Verplaats je van hier naar daar!” en dan zal hij zich verplaatsen. Niets zal voor jullie onmogelijk zijn. Matteüs 17:20"

Jezus maakt duidelijk dat als je geloof zo groot is als een mosterdzaadje (en jullie weten best dat een mosterdzaadje erg klein is) je genoeg geloof hebt om wonderen te verrichten. Dus om een geloofsheld te zijn.

In het begin dacht ik ja maar,  maar,  maar nee ook ik hoor bij Hem en Hij houd van mij of mijn geloof nu heel klein of heel groot is! En dat is wat ik moet geloven, ervaren en voelen en niet  wat anderen zeggen tegen of over mij!

Dit nummer betekend heel veel voor mij en laat nog altijd een traan bij dit nummer.

Hoop dat jullie het ook mooi vinden!

Ben naar belijdeniscathegesatie geweest en heb 2 jaar na mijn vader was overleden belijdenis gedaan.

Toen deze tekst mee gekregen : (Het Boek vertaling!)

Best wel moeilijk omdat toen ik belijdenis gedaan heb al chronisch ziek was en deze tekst slaat er best behoorlijk op, maar het is wel de waarheid!

En dan nu : Wat betekend Goede Vrijdag en Pasen voor mij?

Afgelopen vrijdag was het goede vrijdag. De dag dat Jezus voor mij en jou aan het kruis hing.

Weet niet of mensen de passion gezien hebben afgelopen donderdag? Dit vind ik een heel mooi iets een eeuwen oud verhaal (want genoeg mensen zullen dit niet anders vinden en dat respecteer ik!!!) wat in een modern jasje wordt verteld eigenlijk vind ik het een voorbeeld zoals de film sister act. De muziek van tegenwoordig vertellen het verhaal van het lijden en sterven van de Here Jezus!

Maar vandaag is het pasen Hij is opgestaan voor jou en mij!

Bedankt voor het lezen en laat mij in me waarde en reageer liever niet dan wel maar met spot!

Tot snel!

Bianca de Graaf
Hoe mooi is dit met het belijdenis heb en wij dat ook gezongen en toen vond ik het een bezonder lied 488 heel mooi en dat is al zo 'n 15 jaar terug amen
17-04-2017 10:51
17-04-2017 10:51 • 1 reactie • Reageer
Karin's Creations
Voor mij nu ook bijna 15 jaar geleden :)
17-04-2017 11:28
17-04-2017 11:28 • Reageer
Ingeborgenzwerm
Lieve zus in De Here, wat een mooie getuigenis ! Wat mensen misschien ook denken of zeggen, weet dat De Here naar je hart kijkt, veel verder dan een mens dat kan. Een gezegende dag met Pasen. God love,s you and so do i.
17-04-2017 06:54
17-04-2017 06:54 • 1 reactie • Reageer
Karin's Creations
Dank u wel betekend veel voor me!!
17-04-2017 11:28
17-04-2017 11:28 • Reageer
LWAlmanak
Mooie blog, goed dat je de weg naar de kerk hebt terug gevonden. Over de Via Dolorosa heb ik, samen met anderen een hele studie geschreven. Het eerste deel vind je hier: https://yoo.rs/lwalmanak/blog/via-dolorosa-the-way-of-suffering-1489844994.html?Ysid=25702 Onderaan staat lees meer, klik daar op de andere delen. Over waarom wij niet meer naar de kerk gaan... dat lees je hier: https://yoo.rs/lwalmanak/blog/waarom-gaan-jullie-niet-meer-naar-de-kerk-1486048264.html?Ysid=25702
16-04-2017 22:53
16-04-2017 22:53 • 1 reactie • Reageer
Karin's Creations
Zal morgen is gaan lezen dank u wel!
17-04-2017 00:21
17-04-2017 00:21 • 1 reactie • Reageer
Erwin Daniëls
Dit heeft overigens niets met 'in je waarde laten' te maken; https://yoo.rs/erwin.daniels/blog/spelbederf-1490377526.html?Ysid=10396
16-04-2017 22:48
16-04-2017 22:48 • 1 reactie • Reageer
Karin's Creations
waarom deze opmerking? er zijn mensen die dyslectisch zijn...ja ik ook dus jammer dat er zo'n reactie komt!
17-04-2017 00:20
17-04-2017 00:20 • 1 reactie • Reageer