×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Wanneer je wereld instort

Wanneer je wereld instort


Wanneer je het bericht krijgt dat je kanker hebt stort je wereld in, zo lees je het wel vaker maar je zult het pas begrijpen zodra het om jou gaat. Als je eigen opgebouwde leven in een keer stilstaat omdat het even onzeker is hoe alles verder gaat.
Nu ben ik niet gek, ik heb dit bericht al een keer eerder gehad en moest daarom al een aantal keer per jaar naar het ziekenhuis voor controles. Zo’n situatie maakt het niet makkelijker om er mee om te gaan maar het helpt me wel in die zin dat ik het ziekenhuis ken, ik weet wat bestralen inhoudt en ik weet ongeveer wat er komen gaat.
Het blijft een ***situatie. Ik zit momenteel in 6VWO, eindexamenjaar, dus hoe dan ook doken er vragen op in mijn hoofd. Ga ik het redden? Hoe ga ik het redden? Tegelijkertijd zat ik vast met deze gedachtes want ik moest wachten op telefoontjes en afspraken. Het duurde bij mij ongeveer een maand voordat ik wist waar ik aan toe was. Nu weet ik ook dat dit proces bij slokdarmkanker wel eens 3 maanden kan duren.. ‘Gelukkig’ kan ik zeggen dat ik het bi-allelisch (dubbel) lynchsyndroom heb en daardoor een soort spoedgeval ben. Wat je maar geluk noemt.

Op het moment dat ik dit schrijf is het precies 2 maand en 1 dag na mijn operatie. Ik kreeg in september vorig jaar de diagnose en zat half oktober aan mijn eerste chemokuur. In totaal heb ik 6 chemo's gehad en een stuk of 25 bestralingen. de eerste weken verliepen aardig soepel, pas de laatste weken werd het echt heel naar. Ik kreeg last met slikken, kon bijna niet meer eten of drinken en was minstens 2 dagen van de week enorm misselijk. Dit leidde er uiteindelijk toe dat ik na het proberen van het welbekende astronautenvoedsel alsnog een nacht opgenomen ben om aan te sterken. 

2 weken na deze hel ging het gelukkig met de dag beter. ik kreeg 8-10 weken rust tussen de chemoradiatie en de operatie en daar heb ik ontzettend mijn best gedaan om nog voor school te werken.

School heb ik ondertussen zo geregeld (met ontzettend veel pijn en moeite) dat ik mijn deelcertificaten voor Engels en Nederlands krijg en dan volgend jaar HBO ga doen. Ik hoop dan mijn propedeuse te halen en daarna alsnog in te stromen bij de Universiteit.

Bedankt voor alle lieve reacties op mijn vorige post, ik waardeer het heel erg. 

Ik blijf de komende tijd waarschijnlijk nog dit soort verhalen posten om het maar van me af te schrijven en misschien heeft iemand die het leest er ook iets aan. 
Hans van Gemert
Je maakt zo heel wat mee, het is allemaal 'niet niks'. Het is goed dat je het zo van je af kunt schrijven en bovendien schrijf je het ook nog eens goed van je af.
03-04-2017 11:27
03-04-2017 11:27 • Reageer
Albert van den Berg
Ik vind het knap dat je ondanks die kuren je toch nog kunt focussen op je school. Succes en sterkte.
31-03-2017 17:34
31-03-2017 17:34 • Reageer
_PetitCorbeau_
Nog heel veel succes!
31-03-2017 12:30
31-03-2017 12:30 • Reageer