×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Het kostenplaatje van een sportief leven.

Het kostenplaatje van een "sportief" leven.


Sport is belangrijk

Hoe vaak wordt het wel niet benadrukt dat onze jeugd meer dient te bewegen?  En daar geef ik ze gelijk in. Sport is belangrijk, niet alleen voor het lichamelijke aspect, maar ook het sociale.

Ik ben zelf opgegroeid met TV en game consoles. Sport heb ik niet gedaan. Zelfs niet in school. Ik zorgde wel voor een doktersattest.

Maar dat is mijn generatie... de generatie van gaming....frisdrank en chips

Tegenwoordig is het wel anders. Water mee naar school, fruitdag op woensdag, geen koeken met chocolade enz... Dus ja ook sporten.  Ze hebben nu zelfs iets als de "sportsnack" op school. Sportactiviteiten na school. Ben ik volledig voor.

Maar...

Mijn kinderen hebben 5 hobby's. Tennis, paardrijden, tekenles,zwemles en dansen. Sport genoeg.... maar het kostenplaatje is er natuurlijk ook.

Niet alleen betaal je enkele honderden euro's aan inschrijving, maar dan heb je ook nog eens de outfit... Om dan nog maar te zwijgen van de tijd die je er dient in te steken en de planning.

Uit nieuwsgierigheid heb ik eens uitgeteld hoeveel de inschrijving voor deze hobby's mij kosten op jaarbasis... een maandloon!!! En dan heb ik de outfits e.d. nog niet meegeteld.

Terugkrijgen

Financieel is het een habbekrats dat je terug krijgt... amper enkele tientallen euro's van de ziekenkas als je geluk hebt.

De dankbaarheid en plezier dat je je kinderen ermee doet is natuurlijk onbetaalbaar.

Vragen

Ik vind echter wel dat elke sport toegankelijk zou moeten zijn voor iedereen qua prijs. Ik stel echter vast dat dit nog niet het geval is. Spijtig... want iedereen zou dezelfde kansen dienen te moeten krijgen.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.GeGe
Waarom zoveel hobby's mijn kinderen mochten op èèn sportclub of wat anders
27-11-2017 19:05
27-11-2017 19:05 • Reageer
bijlenie
Voor ouders die het sporten niet kunnen betalen is er het jeugdsportfonds of het jeugdcultuurfonds ( voor dans en muziek) Iemand van school, bijvoorbeeld de mentor dient een aanvraag in en deze wordt beoordeeld , kom je in aanmerking voor vergoeding dan betaald de gemeente de contributie rechtstreeks aan de sportclub en je krijgt een waardebon waarmee je sportkleding en dergelijke kan kopen Ik merk dat , dat goed werkt en dat kinderen daardoor ook kunnen sporten als dat voor hun ouders niet op te brengen is!
27-11-2017 16:38
27-11-2017 16:38 • 1 reactie • Reageer
Annemie's Advice
dan wordt deze informatie toch niet zo vaak gezegd? Mij hebben ze er alleszins niet van ingelicht
28-11-2017 11:03
28-11-2017 11:03 • 1 reactie • Reageer