×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Update bijna 4 weken verder

Update bijna 4 weken verder


Het waren geen gemakkelijke weken. En ja 2 dagen geleden heb ik nog een flesje wijn leeggedronken.
Met vallen en opstaan ben ik deze eerste weken doorgekomen. Daar waar ik de eerste 2 weken keihard streed om minder te drinken merk ik nu aan mezelf dat ik rustiger ben geworden.

Noem me gek maar ik kreeg van iemand de tip om THC olie te gebruiken als ik het moeilijk kreeg. (ik rook niet vandaar dat de olie geadviseerd werd). Daar heb ik even mee geworsteld.. Ging ik hiermee niet mijn ene verslaving inruilen voor de andere? Ik googelde, zocht meer, meer, meer informatie en las uren lang over wat het wel of niet kon doen en op een gegeven moment las ik een artikel wat me wel aan het denken zette.. de farmaceutische industrie heeft allerlei pilletjes ontworpen met stofje dit en stofje dat welke gedrag, geest en dwanggedachten zouden kunnen sturen.

Je zult het misschien niet geloven maar ik ben ondanks mijn drankgebruik in het dagelijks leven juist heel erg bezig met gezonde voeding. Ik kook zonder pakjes en E nummers (althans zoveel mogelijk) veel verse groenten, ja die snijd ik allemaal zelf, verder fruit, eieren, vis en kip. En het liefst alles biologisch (mijn vlees bij voorkeur bij een boer vandaan waarvan de dieren allemaal los hebben gelopen en in plaats van droog voer altijd gevoerd zijn met grassoorten).

Ondanks dat ik een zuipschuit ben eet is zeer gevarieerd en gezond. Al moet ik daarbij zeggen dat het me ook overkomt dat ik tijdens het avond eten al zo van de leg ben dat ik helemaal niet meer taal naar eten en alleen maar zuip. dat gebeurde me een jaar geleden misschien 1 keer per maand, maar dat gebeurde me de laatste tijd steeds vaker en verschoof naar 1 a 2 keer per week.Toch ben ik, hoe haaks ook op mijn drink gedrag, van gezond eten. En zal ik altijd een plant verkiezenboven een chemisch goedje.Maar eentje waar je stoned van wordt? Ehhhh... werd dat geen inruilen van verslaving?

Toch heb ik het gedaan.

In mijn pogingen te minderen, lukte dit niet zoals ik wilde maar dronk ik toch minder dan eerst en kwamen er weer dagen dat ik nuchter naar bed ging. Dan stond ik fris en fruitig op. Maar dat was steeds maar 1 dag. Ik besloot THC te proberen in plaats van regulier medicatiegebruik om de boel onder controle te krijgen. Telkens als ik onrustig werd nam ik een druppel THC olie. En waarachtig! Het maakte mijn hoofd rustig, de behoefte aan een borrel om te ontspannen nam werkelijk af. En zo gebeurde het dat ik 5 dagen nuchter naar bed ging. In die 5 dagen had ik 1 flesje pleegzuster bloedwijn gehad op 1 avond maar van 1 flesje wijn word ik echt niet dronken. Hoe dan ook 5 dagen lang stond ik zo helder als wat op en ik zag na die 5 dagen dat de lijnen in mijn gezicht verzacht waren en ik er jonger uit was gaan zien. Wow!

En ik.. domme doos heb toen het stomste gedaan wat ik doen kon: Ik kocht in een '2 plus 1 gratis' aanbieding een paar flessen wijn. En diezelfde avond kreeg ik de bodem van fles 3 in zicht, en voelde ik me die dag daarop heel, heel bijzonder slecht. Ik realiseerde me dat ik me wel vaker zo slecht had gevoeld maar omdat ik nu 5 dagen fris was opgestaan hakte deze kater er vreselijk in. En toen ging mijn knop om: Klaar met de katers!

Vanaf die dag heb ik precies 1 keer een flesje wijn gekocht toen ik in de supermarkt was. Die ik in alle rust en genietend dronk (ik had een wat duurdere fles gekocht in plaats van slobberwijn) Nuchter naar bed, fris weer op.
Vandaag was de 2e keer dat ik weer in de supermarkt kwam en ik ben warempel zonder fles te kopen weer naar buiten gelopen met mijn boodschappen. Wat was ik trots op mezelf!

De THC om mijn hoofd rustig te maken? Ja, die gebruik ik. Maar ik merk dat nu mijn brein niet meer steeds drank vraagt (want dat is dus echt minder nu) ik ook dat flesje THC steeds minder nodig heb.
Slapen doe ik slecht zonder drank. En wat extra THC druppels helpen daar ook niet bij weet ik inmiddels. Maar ik neem aan dat ook dat voorbij gaat.

Dus samengevat hoe gaat het met mij: naar omstandigheden best goed. Zeker als je bedenkt dat mijn vriend onze relatie pal na de feestdagen beëindigd heeft en ik daar veel verdriet van heb.
(ter info: mijn vriend, waarmee ik een latrelatie had, wist wel dat ik flink kon drinken maar heeft altijd aangenomen dat ik dat alleen in zijn gezelschap deed. En ik heb het er verder nooit met hem over gehad. Dit is in onze relatie dus nooit een issue geweest).
Ik heb vastgehouden aan mijn plan minder te drinken. En drink momenteel dus zelfs veel minder dan mijn oorspronkelijke plan wat ik bedacht had.

Blij :)


Piteke van der Meulen
je bent goed op weg, heel veel succes
26-01-2017 21:36
26-01-2017 21:36 • Reageer
Encaustichris
Goed, heel goed bezig!!
25-01-2017 10:24
25-01-2017 10:24 • Reageer
Ditisveer
Goed bezig! Ik hoop dat lieve reacties je ook kunnen ondersteunen bij het volhouden hiervan! Dus ik wens je veel succes en zet m op!
25-01-2017 10:06
25-01-2017 10:06 • Reageer
weirdmommy
Suc6 met eraf blijven.
25-01-2017 09:46
25-01-2017 09:46 • Reageer
Mamavan2kids
Nu maar volhouden.
25-01-2017 09:03
25-01-2017 09:03 • Reageer
Dewaputra
Goed hoor, gefeliciteerd. Volhouden hoor. Je ziet er gezonder uit, je voelt je gezonder en je bent happy. En voor je het weet komt je nieuwe vriend in beeld ;)
25-01-2017 05:00
25-01-2017 05:00 • Reageer
blogjessica1990
Wat goed zeg
25-01-2017 01:39
25-01-2017 01:39 • Reageer
Hans van Gemert
Je bent goed bezig, daar kun je trots op zijn
25-01-2017 00:07
25-01-2017 00:07 • Reageer
Ingeborgenzwerm
Goed van je, ga zo door
25-01-2017 00:07
25-01-2017 00:07 • Reageer
Blogs van Linda
Goed bezig ! Gebruik je echt THC olie (waar je stoned van wordt) of CBD olie? Wil zelf over een tijdje CBD gaan proberen tegen chronische pijn.
24-01-2017 23:39
24-01-2017 23:39 • 1 reactie • Reageer
Anonieme Alcoholist
Gaat echt om de THC. CBD word je inderdaad niet stoned van. THC wel.
24-01-2017 23:45
24-01-2017 23:45 • Reageer