×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
De hangbrug met die monsters

De hangbrug met die monsters


Soms heb je momenten dat de moed je in de schoenen zakt. Het drukke leven heeft de overhand en een naar gevoel komt op in je borst. Een lichte vorm van paniek. De gedachten in je hoofd hebben enkel betrekking op alles wat je nog moet doen. Je belandt in een cirkeltje van zorgen en angsten.

Gisteren moest ik na een kleine week weer werken. Ik was wel naar school geweest, wat ook werk is. Maar dat is anders. Op de werkvloer moet ik presteren, op mijn top zijn en heeft mijn perfectionisme de overhand. 's Avonds, toen ik rustig was, werd ik overspoeld door het gevoel dat alles teveel was. Alles wat ik nog wil doen maalde door mijn hoofd en ik kreeg mezelf niet rustig. Het gevoel alsof je aan het begin van een hangbrug boven een ravijn staat, de oversteek moet maken en je bang bent. Ook wel beren op de weg genoemd.

Op die momenten moet je jezelf bij elkaar rapen, jezelf een schop onder je donder geven en gewoon gaan. De oversteek maken en zien dat het allemaal wel meevalt. In mijn leven heb ik geleerd mezelf een schop te geven en mijn monsters aan te kijken. 'Monsters', zoals een lieve vriendin ze noemt. Een goede bewoording voor de normale angsten in het leven, waar we eigenlijk allemaal last van hebben. Iedereen heeft zijn monsters. Het is alleen zo jammer dat niemand het ooit over zijn monsters heeft.

Wat is dat toch in deze wereld? Alles moet altijd goed gaan, perfect en mooi zijn. Althans, dat is wat de wereld ons laat zien. Via social media zien we hoe leuk iedereen zijn leven is. Daar hoeft men niet met monsters te vechten. Daar heeft men geen rotdag waarin alles tegen lijkt te zitten. Daar wordt men niet chagrijnig van de honger - wat de helft van de tijd mijn probleem is. Social media geeft mij het idee dat iedereen zijn leven leuk is en dat het goed gaat. En vooral, dat het altijd goed moet gaan.


Lieve mede mens. Mijn leven is leuk. Ik doe waar ik van hou en ik heb de liefste mensen om me heen. De mensen waar ik van hou zijn mensen waar ik voor door het vuur ga en zij ook voor mij. Ondanks dit alles heb ik wel eens een rotdag. Heb ik wel eens het gevoel dat alles tegenzit. En moet ik wel eens mijn monsters bevechten. Terwijl ik op die hangbrug sta. Uiteindelijk haal ik altijd de overkant van de brug, mijn monsters verslagen, weer wat sterker en vol nieuwe moed voor het volgende monster. Wees gerust, dat is menselijk. En dat is het leven. Laat je niet misleiden door social media. Wees jezelf, let op jezelf en je eigen leven en wees tevreden. Maar stop nooit met het vechten tegen je monsters.
Aspergersoep
Ze hadden het beter Fakebook als naam gegeven. Ik zie regelmatig kenissen zaken posten die helemaal niet waar zijn of minstens zwaar overdreven. Helaas geeft dit onding wel, zoals vele andere media, een totaal fout beeld van het leven. Ik laat er mij niet aan vangen, maar ik kan mij levendig voorstellen dat mensen die het al wat lastig hebben het nog veel moeilijker krijgen bij het zien van al dat (veelal verzonnen) 'levensgeluk' van anderen.
22-01-2017 09:28
22-01-2017 09:28 • Reageer