De uitslag

De uitslag


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

'Mevrouw IJsselstein' schelt het net iets te hard door de overvolle wachtkamer. Inmiddels een dik half uur na de afgesproken tijd en ik was behoorlijk verzonken in mijn gedachtes. Dus ik schrik  op en loop braaf achter de dokter aan naar zijn spreekkamer. 

Hij kijkt op zijn computer, mompelt wat in zichzelf, kijkt weer op zijn schermpje en vervolgens naar mij. De bezinking in mijn bloed is  iets te hoog, niet schrikbarend, het hoor waarschijnlijk bij mij, zo zegt hij.  Leverwaardes zijn iets afwijkend, maar dat was mij al bekend van de diabetesverpleegkundige, dat heeft naar alle waarschijnlijkheid iets te maken met het insuline gebruik.  het opvallende was een ernstig vitamine D tekort, een waarde van 21 waar de ondergrens op 50 is vast gesteld. Opvallend detail, ik slik al meer als een jaar vitamine D tabletten, voor de kenners, 800EH. Blijkbaar dus niet genoeg. Ik krijg nu via een drankje een flinke dosis gedurende zes weken.  De scan heeft ook niks bijzonders opgeleverd. Dus hij kon tot geen andere conclusie komen als Fibromyalgie.  Iets wat mijn huisarts jaren terug al zei, je zal dat wel hebben, ik kon het toen niet eens uitspreken, en heb toen een hele tijd geen last gehad, tenminste niet zo erg als het laatste jaar. En daarbij een huisarts is natuurlijk geen reumatoloog.  

Goed Fibromyalgie dus, doe het er maar mee. Gaan we ook zeker doe zei ik, we doen het tenslotte al een hele tijd.  Binnenkort nog eens in conclaaf met de huisarts, wat er op momenten van niet te dragen pijn aan te doen is en wat er te doen is tegen het slechte slapen. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.


Benieuwd wat er vooraf ging aan deze uitslag? Lees onderstaande blogs!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Nou, dat was dus een hele medische molen voor weinig nieuws. Balen.
| 14:35 |
Ik slik sinds kort ook die tabletten, omdat mijn vit. D gehalte 'aan de lage kant was', zo bleek uit bloedprikken.
| 23:18 |
Heb ook een aantal jaar de diagnose. Ik gebuik bijna geen pijnmedicatie meer, werkt vaak toch niet. Wel probeer ik activiteiten in te plannen, zodat ik ervoor en erna genoeg rust heb. Te laag vit D kan voor klachten zorgen. Is B12 ook gecontroleerd? Hoor ook goede verhalen over CBD olie.
| 16:49 |
Dry needling heeft bij mij echt gezorgd voor vermindering van de klachten.
En blijven bewegen wandelen zwemmen
| 15:16 |
Mijn vriendin heeft 80% van haar symptomen kunnen verlichten door aangepaste voeding. Misschien eens googelen? Sterkte!
| 14:08 |
Nou terug naar af dus. Misschien ga je je beter voelen als je vitamine D op peil is. Hoop dat er snel verbetering in komt! KUS!!
| 13:17 |
Dat hoop ik ook. Maar we gaan gewoon door, zoals altijd! Kus terug xxx
| 13:19 |
Goed zo wijffie!
| 13:32 |
Een bekende diagnose... ik kreeg m een jaar geleden...
| 13:11 |
Hebben ze het bij jou zo gelaten, of krijg jij iets als je pijn hebt of iets dergelijks?
| 13:12 |
Ik kreeg het advies mindfullness te gaan doen. Ben nu bezig met acupunctuur
| 15:44 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen