Ik ben niet niemand

Ik ben niet niemand


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb een goeie vriendin die in een erg moeilijke tijd zit. Ze zit erg met zichzelf in de knoop en haar hoofd houd haar vaak voor de gek. Ik ben er voor haar, ik luister naar haar, probeer haar te troosten en als dat niet lukt dan ben ik haar schouder om op uit te huilen.


Maar laatst zei ze iets wat me echt diep heeft geraakt. "Niemand houd van me, niemand geeft om me en niemand zou me missen." 

Die opmerking deed zeer, want volgens mij ben ik niet niemand, volgens mij ben ik iemand en doet mijn mening er toe. Dus als iemand zegt dat niemand om ze geeft doet dat pijn. Want ik weet dat ik niet overdreven aanwezig ben maar ik ben er wel, en ik geef om je. Ik geef om jullie allemaal. Meer dan jullie je in kunnen denken. 's Nachts denk ik vaak of alles wel goed gaat, of ik meer zou kunnen doen, hoe ik nog beter zou kunnen helpen. Er zal ALTIJD iemand zijn die om je geeft ook al zie je dat op dat moment zelf niet in... Geloof me, ik heb ook een hele lange tijd gedacht dat niemand om me gaf maar de hoop komt vaak uit onverwachtse hoek. Hoe zwaar het leven ook is, het zal niet voor altijd kunnen blijven regenen. En ik al regent het wel, ik sta hier om een paraplu aan te reiken maar je moet hem wel aanpakken en niet de andere kant opkijken. Als je je ogen sluit kan je ook niet zien wie er voor je klaar staat. 

En ik weet dat dat in sommige situaties heel lastig is, geloof me dat weet ik maar al te goed maar je staat er NOOIT alleen voor. Maar je zal wel zelf je ogen moeten openen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
zo n vriendinnetje heb ik ook, sta er altijd voor klaar tja
 mooi als het denken weer vrij en blij mag gaan worden
daarom dus  geen verwachtingen
| 13:28 |
Ik denk dat je dat niet persoonlijk moet opvatten... (snap het wel hoor, zou het me ook kunnen aantrekken). Je doet heel veel, gewoon door er te zijn.
| 18:23 |
Er is idd altijd iemand die er is. Mss wil ze het niet zien?
Ik denk dat dat vaak het probleem is
Mensen zoeken ook veel te vaak het geluk of goedkeuring buiten zich, bij anderen. Geluk en houden van moet je zoeken in jezelf .
Als je jezelf graag gaat zien en veel liefde voor jezelf gaat voelen, dan pas ben je gelukkig.
| 14:26 |
Is de aandacht van jou te vanzelfsprekend? Hoe vaak komt het niet voor dat we juist aandacht willen van diegene die ons niet ziet staan? Ook Marc zijn reactie vind ik van toepassing. Voor jezelf! Je bent iemand, je mag trots op jezelf zijn!
| 23:17 |
Ik snap beide kanten van het verhaal...
Ik heb ook in beide situaties gezeten. Ik ben er voor anderen geweest, maar ik heb zelf ook even geen uitweg meer gezien.
Tuurlijk ben je niet niemand, maar iemand kan gewoon zo diep 'gezonken' zijn dat het wel zo voelt...
| 21:56 |
Je hebt gelijk. Achter de wolken is toch de zon, hij is alleen maar bedekt, maar zorgt toch voor daglicht. Soms moet je daar aan herinnert worden. Lief dat je de paraplu aanreikt.
| 20:30 |
Wat heftig, ook ik heb het ervaren.
Zie mijn blog mindfulness en misschien heeft ze er aan.
Concept waar ik sinds vandaag mezelf hard voor ga maken
| 17:46 |
Naar wat ik zelf ervaren heb kan het ook zo hard regenen dat je geen hand voor ogen ziet... Jouw goede bedoeling snap ik volledig. Ik vind het super dat je zoveel voor mensen over hebt..
| 14:35 |
Wat Marc zei hieronder vind ik wel heel erg treffend! Mooi gesproken, het is waarschijnlijk inderdaad nog te vroeg..
| 12:58 |
mooi geschreven, helemaal waar. Als je het zelf niet ziet, wordt het lastig, maar dat wil niet zeggen dat er niemand is die om je geeft.
| 12:48 |
Soms is het nog te vroeg voor een paraplu, misschien moet je stilzwijgend naast haar gaan staan in de regen totdat jullie nat, doorweek en koud zijn... dat is misschien het moment dat er gevraagd wordt om een paraplu, een handdoek en een schouder
| 12:44 |
Heel mooi omschreven..
| 14:34 |
Prachtig geschreven
| 12:31 |
Zo is het maar net ;)
| 12:04 |
Mooi geschreven, helemaal waar
| 11:59 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen