×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Think before you speak

Think before you speak


Vandaag was ik onderweg met de trein, die ik elke dag neem. Een groepje luidruchtige meiden zitten voor me, een oud echtpaar zit naast me en een moeder met haar dochter zitten schuin naast me. Elke dag naar school, en elke dag weer naar huis. Ik staar zoals gewoonlijk uit het raam en mijn muziek speelde zachtjes op de achtergrond terwijl de zon in mijn gezicht schijnt. Het had zo een film scene kunnen zijn. Opeens stopt de trein midden op het spoor. De luidruchtige meiden tegenover me stoppen verstoord met praten. 

"Als dit maar niet te lang duurt, ik zou met m'n vriend uitgaan." Zucht 1 van de meisjes. 

Hoofdschuddend rol ik met mijn ogen. Waar maken mensen zich toch zo druk om? Opeens schalt de stem van de conducteur door de trein en ik haal 1 oortje uit mijn oor, verwachtend dat het een melding is over een technisch foutje maar hij zegt iets heel anders.

"Dames en heren, wegens een treinspringer bij de trein voor ons staan wij stil. Dit gaat ongeveer 15 minuten duren, deze trein gaat niet verder dan Hoevelaken, vanaf hier rijden bussen. Onze excuses voor dit ongemak." En de kraakstem stopt.

Het meisje tegenover me zucht geïrriteerd.

"Nu mis ik sowieso mijn afspraakje. Zo egoïstisch dit." Het andere meisje knikt instemmend.

"Ja inderdaad, als je zo graag dood wilt doe je dat maar in je eigen tijd, dan worden er geen onschuldige mensen de dupe." Zegt ze arrogant.

Normaal ben ik totaal niet van me met mensen bemoeien maar dit maakte me heel erg boos.

"Heb je enig idee waar je het over hebt?" Ik zie dat het meisje me wilt onderbreken maar ik ga fel verder. "Jij hebt vertraging, heel vervelend ja. Maar jouw leven gaat nu gewoon door, denk eens aan eventuele vrienden en familie die achterblijven? Hoe egoïstisch kun je zijn? Denk je dan nooit eens na, wat zou de reden zijn dat iemand zo wanhopig is, dat hij of zij geen andere weg zag om de pijn te stoppen dan voor een trein te springen? Kun jij je bedenken hoe eenzaam diegene zich gevoeld zou hebben? Nee he, want jij denkt alleen maar aan jezelf. Dus voor je die grote mond van je opentrekt zou ik als ik jou was maar eens stil staan bij de vraag wie nou de echte egoïst is."

De meisjes kijken me met open mond aan en uit het niets begint het oudere koppel naast me te klappen. Al snelt valt de moeder met haar dochter hun bij. Denk alsjeblieft na voordat je dit soort dingen zegt. Don't judge someones actions if you don't understand their reasons.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties