First Lego League


Vandaag wil ik even wat anders kwijt.

Gisteren was ik in het klokgebouw in Eindhoven.
Waarom? Mijn dochter had de regiofinale van de first lego league samen met haar team gewonnen!
Nu, in Eindhoven, is de Benelux finale.
We hebben een heerlijke dag gehad, veel gezien en laten zien. (Ja ik heb ook nog meer inspiratie opgedaan). We hebben echt genoten van een inspirerende omgeving en heel veel enthousiasme bij de leerlingen.

Normaal ben ik niet zo thuis in robots, maar wanneer ze van Lego zijn, krijgen ze toch een andere betekenis. Sterker nog, ik raak er in geinteresseerd. Zo kan je dus op een zeer inspirerende manier mensen weten te boeien voor iets, dat in eerste instantie (voor mij) saai lijkt.

Met andere woorden: precies mijn stokpaardje!

Maar hoe zo'n stokpaardje dan bereden wordt!
Ik heb ernstige vermoeidheid gezien, maar toch als team aan het dansen gaan op de daar gedraaide muziek. Ik heb verveling gezien, ergernis, zelfs boosheid, maar alles werd gewoon omgebogen tot het genieten van een heerlijke dag.

Buiten zat het weer dan ook wel erg mee, dus in de pauzes konden wij een terrasje opzoeken en ook daar doorgaan met genieten. (vooraf had ik wel een beetje opgezien tegen zo'n lange dag maar ook ik kon dit in deze sfeer weer positief ombuigen).

Het resultaat van de dag?
We hebben de prijs voor beste presentatie gewonnen!

Ja ik sta hier echt volledig achter, maar de jury moest eens weten wat ze aan mij gepresenteerd hebben!