Onstpannen voor de tocht (vervolgverhaal fles)


Deel zeventien in mijn vervolgverhaal over de whisky #fles die wel een zeer interessante #mijn gevonden is. Inmiddels is dit verhaal al door medeschrijvers opgepakt en kun je vervolgstappen en andere routes lezen via: Het verhaal van Hans van Gemert  of van Dewaputra

 

Wil je vanaf deel een lezen, klik dan hier.


#schrijven ,#vervolgverhaal ,#aansluitverhaal ,#lamp , #stalagmieten , #stalactieten,   #Destilleren ,#Stoken , #licht , #Mine , #Twijfel , #wellness  

 

Na het eten komt Jos naar ons toe. De groepen mensen verdwijnen naar de verschillende verdiepingen en daarop weer verschillende deuren.

“En, lekker gegeten?”
“Ja, die kok verstaat zijn vak, is hij ook de bakker van die lekkere broodjes of heb je daar weer iemand anders voor?”
“De bakkerij zit weer op een andere plek in de mijn, we hebben maar twee torens daar bij het meer en moeten de afzuiging proberen zo onzichtbaar mogelijk te houden. Luister, vanmiddag gaan jullie naar boven, ik neem tenminste aan dat jullie beide akkoord zijn met mijn voorstel?”

We knikken allebei braaf.

“Mooi, hier is jullie mobieltje, hij heeft onbeperkt beltegoed en internet alleen kunnen wij alles wel van afstand uitlezen. Je krijgt van mij ook nog 500 euro mee voor eventuele noodsituaties en een horloge. Dat horloge laat direct een signaal naar de mijn gaan wanneer de mobiel wordt uitgezet, of wanneer mobiel en horloge meer dan 100 meter van elkaar verwijderd worden. Zo hoop ik jullie te kunnen helpen wanneer je in de problemen komt.”
Ja ja denk ik en in de tussentijd heb je ook prima in de gaten wat wij allemaal uitvoeren. “En wanneer de batterij leeg is, van de mobiel?”

“Dan moet je echt flink aan het internetten en video’s streamen, die batterij is echt het nieuwste van het nieuwste, die krijg je niet leeg binnen de anderhalve dag die je daarboven bent. Maar, hier heb je een oplader, en wanneer je naar de achterzijde van je mobiel kijkt, zie je dat daar afgeschermde zonnecellen zijn gemonteerd. Deze telefoon hoeft maar vijf minuten in de zon te liggen om een signaal naar ons te kunnen sturen”.
Er is duidelijk aan alles gedacht…

“Goed. Ik wil graag je vingerafdruk uitlezen op de telefoon zodat je geen wachtwoord nodig hebt om binnen te komen. Ook de Irisscan wil ik graag activeren.  Mag ik beide even bij jullie uit laten lezen?”We laten het gelaten over ons heen komen.
“Verder is het handig dat je nu weet, dat die irisscan je toegang verleent tot de mijn. De hendel met de lamp, waar jullie in eerste instantie door zijn gekomen, is vervangen. Je kan op je telefoon zien waar je toegang krijgt tot de mijn dus je hoeft er alleen maar naar toe te gaan. Wanneer je onder dwang naar de mijn komt, kun je ook gewoon de irisscan gebruiken, de deur zal open gaan en je komt in een volgende afgesloten ruimte. Achter je gaan de deuren weer dicht. Het enige wat je in die situatie nog moet doen, is het lichtknopje aanklikken. De mijn zal verlicht worden en wij zijn geallarmeerd. Wanneer alles goed is, hoef je dat knopje niet aan te doen, je wacht gewoon ter plekke vijf minuten en ook dan zal het licht aangaan. Is ook dit helemaal duidelijk?”

Het is duidelijk dat hier weinig aan het toeval wordt overgelaten.

“Ok, voor nu denk ik dat jullie nog even willen genieten van de voordelen van de mijn. We hebben hier een soort wellness centrum in een van de waterbronnen. Je kan je laten masseren en heerlijk onderdompelen in de gezonde baden. Om 11.30 haal ik jullie daar dan op en eten we gezamenlijk. Daarna kan jullie taak beginnen”.


Mijn vervolg