Het wezen... (vervolgverhaal fles).


Het verhaal gaat nu verder in de diamantmijn in Afrika, daar speelt zich een waar fantasy/horrorverhaal af. Aan deze invulling zal ik een aantal episodes werken. Mogelijk dat daarna weer een ander schrijf genre een plek krijgt.

Wil je graag lezen vanaf het begin, klik dan hier.

Wat gebeurde er gisteren?

https://yoo.rs/b58ef789d4f9dade72f25bb14b4f37d2/blog/schrijven-oom-vervolgverhaal-fles-1583558044.html?Ysid=122391 

#schrijven , #Gibeon#mijn ,#Vervolgverhaal , #mine ,#fles , #zoektocht ,#kooi , #gevaar#overleg , #afrika , , #Wezen

 

Dus nu zitten we al in het bovennatuurlijke. Ik voel even aan de meteoriet in mijn broekzak. Dan denk ik aan het gesprek zometeen. Hoe kan ik de schijn ophouden dat er in mijn ogen niets aan de hand is en trouwens, is er wel iets aan de hand.

Van de ober mag ik natuurlijk niets vertellen, het zou hem, of zijn oom flink in de problemen kunnen brengen. Toch ben ik zelf ook bezorgd, ik ga daar een tijdje wonen, en ja, ik heb ook gevoeld dat het er niet normaal is. Koortsachtig zoek ik naar een manier om dit ter sprake te kunnen brengen bij Namdeb. Uiteindelijk besluit ik het te laten bij een inventarisatie op de risico’s op aardbevingen in het gebied. Dat is tenslotte de reden die ze zelf opgeven om niet verder te mogen boren.

Voordat Namdeb er is neem ik nog even contact op met Jaap, gewoon per telefoon om deze gang van zaken te kunnen bespreken. “Er is daar iets vreemds aan de hand, er wordt door de werknemers gesproken over een ‘wezen’ men schrikt van de naam: ’Grunzãrgh’ en er zijn metingen gedaan die niet naar buiten worden gebracht over juist extreme koude mogelijk veroorzaakt door proefboringen. Ik wil dit direct ter sprake proberen te brengen door door te vragen op de risico’s van bevingen. Wat vind jij hiervan?”

“Ik zou mij niet direct zorgen maken, maar er hangt hier inderdaad een vreemde sfeer en de mijnwerkers zijn daadwerkelijk ergens bang voor. Stel die vragen en laten we vooral letten op wat er non- verbaal gebeurd.”

Het stelt mij gerust dat Jaap mijn verhaal serieus neemt, we duiken niet zomaar in het diepe, maar hij is al te verknocht aan het idee van de mijn om het te laten schieten. Misschien wordt hij wel extra voorzichtig. Meer tijd voor overleg is mij niet gegund. Namdeb komt binnen. De conference call wordt gestart en we zien Jaap, Bas en Pieter aan de andere kant in pak aan de tafel zitten.

Namdeb neemt het woord:

“Before we start, I think we will have to explain a few things…”

Verwonderd kijk ik op en gelukkig is er een vertaal app aanwezig, ik hoef niet meer na te denken, alles wordt in mijn oor meteen omgezet in Nederlands en ook alles wat ik zelf zeg is voor Namdeb meteen in het Engels te verstaan.

“Some strange events… Er zijn wat vreemde voorvallen geweest die mede ervoor hebben gezorgd dat we de mijn gaan sluiten”. Ik kijk naar Jaap die meteen mijn blik beantwoordt en we wachten samen af.

“Kunt u dat uitleggen?”

“Om eerlijk te zijn waren we erg blij dat u de mijn over wilde nemen en er deze bestemming aan wilde geven. In eerste instantie wilden we er dan ook niets over zeggen. Maar ons geweten is ons toch parten gaan spelen”. Ikzelf heb het gevoel dat David, onze chauffeur hier een rol in heeft gehad maar dat laat ik voor nu rusten.

“De laatste weken dat we de mijn exploiteerden hebben we verschillende proefboringen gedaan waarbij mensen om het leven zijn gekomen.” Bas gaat hierop in: “Dat is zeer spijtig, maar helaas wel onderdeel van het mijnwerkersleven”

“Niet in deze mate en ook niet op deze manier. De mijnwerkers die naar beneden gingen zijn overleden door acute bevriezing. Degenen die wel boven kwamen zijn compleet in de war geraakt. Maar een paar van hen is hersteld. David, uw buschauffeur is een van hen maar hij heeft wel zijn beide benen verloren als gevolg van die extreme koude.” Ik kan het niet laten: “Is David beneden in de mijn zijn benen verloren?”

“Nee, dat is juist het vreemde, bij hem is die extreme koude is ontstaan toen we een grote diamant in het vuur gooiden om zo op een snelle manier zuiver van onzuiver te kunnen scheiden”. “Hoe ontstaat koude op die manier?”

“Onze metingen geven aan dat de diamant ook in het niets is opgegaan en dat daarbij die koude is ontstaan, nadat de diamant barste is er heel even een op levensvorm gelijkend wezen waargenomen. Dit wezen groeide extreem snel en is daarna ook in rook opgegaan” een verklaring hebben we hier niet voor.”


Het vervolg: klik hier