Invloed van virus op PC


Corona, het is echt iets wat een verschrikkelijke invloed heeft op onze samenleving, compleet ontwrichtend.

Daarover wordt echt meer dan genoeg geschreven. Het klinkt heel vreemd en ergens heb ik het gevoel dat dit niet echt mag, maar ik ervaar een positieve kant... Daar gaat dit blog over.

#Virus ,#onderwijs ,#kansen ,#corona #YoorsCoronaPositiveChallenge 

 

Virus op je PC.

Stel je voor, het gebeurt, welke impact heeft een virus dan op je PC?

Tja, je verwacht natuurlijk dat er nu een verhaal gaat komen over gebrek aan firewalls, geinstalleerde software en dom aanklikken van links.

Niets is minder waar!

Vandaag heb ik mijn vrije dag, vrijdag dus. De dertiende om precies te zijn. En juist vandaag zie ik welke impact een virus op mijn pc heeft.

Als een dolle ben ik aan het werk om vertalingen te maken van Engels naar Nederlands in dit geval. Gewoon om ook mijn minder talige collegae te helpen in hoe ze online les kunnen gaan geven. Allerlei tutorials worden in een moordend tempo beschreven en ik heb ternauwernood nog heel even tijd om een blog in de wereld te helpen.

Gaat dit nou over een virus op de PC? Nee, het gaat over de impact van een virus op de pc.

Corona, je had het misschien al geraden.

Maar misschien is het wel eens goed om heel even te gaan kijken naar de positieve kant van zo’n enorm omvattend probleem.

De impuls om in een dag heel onderwijsland anders te laten denken over lesgeven… via digitale kanalen. Is dit niet geweldig? Is het niet mogelijk dat straks blijkt, dat ons onderwijs voor een groot deel prima gedigitaliseerd kan worden?

En, aan de andere kant, krijgen we hier niet heel mooi inzichtelijk waar de manco’s zitten in het digitale lesgeven? Ik denk het wel! En ja, stiekem, heel stiekem word ik hier blij van. Mag natuurlijk niet en nee vertel het alsjeblieft niet door. Begrijp mij alsjeblieft ook goed, wanneer ik zeg ik word hier blij van, zeg ik niet dat ik blij word van dit virus want dat is absoluut niet het geval. Ik word blij van deze gerealiseerde kans die anders nooit had kunnen ontstaan.

Ik hoop dan ook dat er een paar gepassioneerde onderwijswetenschappers bezig is om allerlei analyses te maken waaruit een goede onderbouwing komt om ons onderwijs eens onder de loep te gaan nemen.

Immers, een hele grote sprong is in een dag, nou misschien een week ineens genomen. Argumenten om maar niet colleges op te nemen of te gaan werken aan digitale interactie, die argumenten zijn van tafel geveegd en we doen het. Massaal!

Ik zit thuis, ik werk aan mijn werk, op mijn vrije dag en ja, ik geniet! Onderwijs is zo verschrikkelijk mooi, juist wanneer het gaat bruisen en eenieder aan het zoeken gaat naar middelen om toch die student te bedienen ondanks alle belemmeringen. Die docent, dat is een enorme bron van energie, en juist die energie krijgt vandaag de kans.

Beste collegae… Grijp die kans!