×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn boekje te buiten ~2~

Mijn boekje te buiten ~2~


Het was 1 januari 2002. De euro werd die dag definitief ingevoerd, en de gulden afgeschaft. De wereld was wit, omdat er die nacht veel sneeuw viel, ondanks het geweld van het vuurwerk. De champagne had gevloeid, en het was een hele rare, emotionele nacht geweest.

Ik liep met de hond in de witte wereld en er was verder niemand op straat. Iedereen sliep nog, iets met een roes uitslapen: de stilte was werkelijk oorverdovend en het wierp me terug op mezelf. Die nacht was mijn toenmalige man voor altijd vertrokken naar zijn nieuwe huisje. Ik kan nu, na al die jaren, niet zo goed omschrijven hoe ik me toen voelde, daar in de sneeuw. Het was een bizar gevoel, dat kan ik je wel vertellen.

Honderd meter van ons huis viel mijn oog plotseling op een blauw veertje: het veertje van de Gaai! Wat ongelooflijk bizar, dat ik dat nu vond. Absoluut niet logisch, want vogels ruien in het najaar. Bovendien lag dit veertje vers in de sneeuw, alsof iemand er net voor mij was geweest, en het veertje daar voorzichtig neergelegd had, vlakbij de rode brievenbus, in een standaard woonwijk. Ik weet nog dat ik dacht: dit is bijzonder! Vanaf nu zal dit veertje symbool staan voor iets mooiers dan dit moment. Ook al voel ik me belabberd en moederziel alleen, dit veertje staat garant voor betere tijden! Het veertje ging mee naar huis, en vanaf dat moment heeft het een speciale betekenis voor mij.

De Gaai zelf? Een brutale vogel. Een vlerk. Bovendien is hij in staat een enorme voorraad eikels en beukennootjes aan te leggen, tussen de bladeren, en onder de grond. Dit doet hij vaak in het najaar, om daarmee de winter door te kunnen komen. Best slim, eigenlijk. Het bijzondere daarvan is, dat hij of zij altijd de eikels terug weet te vinden. Hij verstopt er duizenden in zijn hele leven, en komt zo niets tekort! Hij hamstert in goede tijden, zodat de magere maanden te overbruggen zijn.

Als ik nu een gaaienveertje vind, geef ik het door aan iemand die het hard nodig heeft! Iemand die in een moeilijke periode zit. En ik vertel er dan bij: ‘nu gaat het slecht, en je leven is zwart en somber: maar dit veertje is een teken, dat er een moment zal komen dat het beter met je gaat, en dat er weer een stijgende lijn zal zijn. Het staat voor moed, doorzettingsvermogen en een nieuw begin!’

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
DiaantjesLife
Heel mooi verteld en dan zou ik toch ook best wel eens een veertje willen vinden.................... zeker als ik de extra uitleg lees, die je hieronder aan Ingrid geeft. Ik geloof daar namelijk wel in! Wie weet wat er binnenkort op mijn pad komt, ik hou mijn ogen goed open ❤️
05-04-2018 07:33
05-04-2018 07:33 • 1 reactie • Reageer
Eigenwijs Portret
Dankjewel Diana! Ja, de veer... ik heb zelfs een boekje waar heel veel soorten veren in staan. Ik wil , naast het spirituele, ook altijd graag weten welke vogel aan de veer vastzat 😊 En ja, veren en hebben van nature als iets mysterieuzigs in zich, omdat je nooit weet wie de eigenaar was.
05-04-2018 08:20
05-04-2018 08:20 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Ik heb nog nooit een blauw veertje gevonden. Wel meerdere keren kleine schone witte.
28-03-2018 14:17
28-03-2018 14:17 • 1 reactie • Reageer
Eigenwijs Portret
Dat is ook mooi! Mensen die het spirituele heel erg aanhangen zien het vinden van een veer als een positieve boodschap van Gene Zijde.
28-03-2018 14:35
28-03-2018 14:35 • 1 reactie • Reageer
Hans van Gemert
Een mooi en symbolisch teken!
28-03-2018 11:17
28-03-2018 11:17 • 1 reactie • Reageer
Eigenwijs Portret
Ja he, dat vind ik eigenlijk ook. Een groet uit de hemel.
28-03-2018 14:34
28-03-2018 14:34 • Reageer