Macy Horner - 25


Shasita Veerle Macy Horner - kennismaking

Hier kan je beginnen met het verhaal, mocht je deze nog niet gelezen hebben.

"Ja-ha," antwoord Shanon ongeduldig, terwijl ze enkele stappen rustiger loopt, om vervolgens weer net zo hard door te rennen als eerst.  "Schiet nou toch op!"

"Als je nu gewoon verteld waarom ik je zo plotseling moet volgen, dan word ik misschien wat enthousiaster om te rennen. Ik ben - niet goed in sporten!" laat ik er hijgend op volgen.

"Kom op, we zijn er bijna." Shanon slaat links een gang in en als ik haar volg zie ik dat we in een doodlopende gang staan.

"Nou, wat wilde je mij laten zien?" Met over elkaar geslagen armen kijk ik haar aan. 'Als ze het waagt om nu te zeggen dat het een grap is, dan - dan- dat is niet grappig.'

"Kijk, het lijkt alsof we in een doodlopende gang staan, niet?" vraagt Shanon met geheimzinnige stem.

"Ja," antwoord ik, wachtend op wat er komen gaat.

"Dat staan we niet!" gilt ze bijna uit. "Kijk, zie je hier deze steen? Die zit wat schever dan de anderen, daar kun je hem aan herkennen." Terwijl ze dit verteld wijst ze de steen aan, die inderdaad minder recht zit dan de anderen. "Kom eens dichterbij, ja, en duw tegen die scheve steen aan." Met glinsterende ogen blijft ze me afwachtend aan kijken. Ze ziet mijn twijfeling en wiebelt ongeduldig op haar voeten. "Er gebeurt heus niks engs, hoor!" Met een kleine, haast onhoorbare zucht doe ik nog een stapje dichterbij, zodat ik er gemakkelijk bij kan. Ik steek mijn arm uit en raak de koude steen aan. Hij voelt minder ruw aan dan ik verwacht had, alsof deze steen vaker is aangeraakt. Langzaam geef ik wat meer kracht en duw de steen in de muur. Ik doe een stap naar achteren en kijk afwachtend. Er gebeurt niks. Net op het moment dat ik Shanon met opgetrokken wenkbrauwen wil aankijken, begint de muur te bewegen. Snel doe ik een stap naar achteren. Shanon kijkt glunderend naar de bewegende muur. Dan is het stil. Waar eerst een massieve muur was, is nu een kleine, ronde deur. Shanon stapt er meteen op af en duwt de deur open. Het is donker achter de deur. Het enige wat je kunt zien vanuit de gang waar we staan is het begin van een trap, naar beneden. "Na jou." Shanon kijkt me glunderend aan.

"Pardon?" verontwaardigd draai ik me om. "Jij bent degene die hierheen wil en blijkbaar ben jij hier al vaker geweest, dus jij mag eerst. Ik ga echt niet zomaar dat donkere hol in!" Shanon moet lachen om mijn reactie.

"Het is heus niet eng, hoor, maar als je niet durft ga ik wel eerst." Meteen stapt ze door de deuropening en begint de trap af te lopen. Snel volg ik haar, want ik wil ook niet straks alsnog alleen die trap af moeten. "Vergeet niet de deur achter je dicht te doen, anders blijft hij zichtbaar." Shanon houd even stil, zodat ze zeker weet dat ik de deur goed achter mij dichttrek. Dan is het pikkedonker. Ik zie geen hand voor ogen. Aan het geluid te horen loopt Shanon gewoon verder de trap af, zonder zich iets aan de trekken van het duister. Voorzichtig voel ik met mijn handen naast mij, tot ik aan beide zijde de muur voel. Dan stap ik voorzichtig met mijn voet een stapje naar voren, niet van plan om een trede te missen en van de trap te rollen.

Na wat wel een eeuwigheid lijkt te duren houd de trap plotseling op. Voelend aan het koude steen merk ik dat de donkere ruimte breder wordt naarmate ik verder loop. Plots houd het steen op en ik blijf geschrokken staan. Nog niet geheel aan het duister gewend zie ik vage contouren, maar meer niet. Ergens voor mij hoor ik Shanon rond schuifelen, alsof ze op zoek is naar iets.

Zonder enige waarschuwing verspreid zich een helder licht door de ruimte. Geschrokken knijp ik mijn ogen dicht.