Bewuster eten


#bewusteten #bewustwording #bewustleven #yoga

Voor mij is er een duidelijk verband tussen lichaam, geest en ziel. Het onderzoek naar mijn eigen drijfveren, patronen en gewoonten is een ondertussen een gewoonte geworden.

Sinds een paar weken loop ik me te irriteren aan het feit dat ik steeds meer koffie ga drinken met sloten melk erin. En als het ff kan natuurlijk een lekkere koek erbij. Ik voel me daar niet helemaal lekker bij, maar het lukt me ook niet om ermee te stoppen.

Een paar dagen geleden was ik bij kennissen op visite, ze hadden heerlijk voor ons gekookt. Het viel me op dat ze heel rustig na een paar happen hun vork op tafel legde en even rustig kauwden en het eten proefde. Ik deed ze na, als vanzelf, mm lekker om zo rustig te eten. Wat een verschil met hoe ik zelf vaak eet.

Op weg naar huis dacht ik, het wordt weer eens tijd mijn eigen voeding- en eet gewoonten onder de loep te nemen. En zoals altijd als het ergens de juiste tijd voor is, of als je aandacht ergens op gefocust is, kom ik een mooi online programma tegen dat je helpt met je eetgewoonten en patronen te onderzoeken.

Het is een 60 dagen leefstijl programma. Ik heb me direct aangemeld en vandaag is de eerste dag. Meestal doe ik dit soort dingen zelf en alleen, of ik integreer het in de lessen die ik geef. Maar omdat ik heb besloten even geen lessen te geven leek het me leuk om deze manier te proberen.

Dus de komende 2 maanden neem ik jullie dus regelmatig mee op reis in mijn eet en voedingsgedrag., en mijn ontdekkingen hieromtrent. Ik ben benieuwd naar waar deze reis naar binnen me gaat brengen en wat ik allemaal weer mag zien. En tegelijkertijd hoop ik jullie te inspireren en kijk ik uit naar jullie reacties en bevindingen.

wordt vervolgd