Bewuster eten 2


#bewusteten #bewustworden #bewustwording

Een week onderweg met bewust eten. Een week waarin ik me, op een hele speelse manier, een stuk bewuster ben geworden van mijn leef en eet gewoonten.

Elke dag een mail met leuke wetenswaardigheden, achtergrond informatie en oefeningen. Het is fijn om even bij de hand genomen te worden en het niet allemaal zelf te hoeven bedenken.

Het is een van mijn valkuilen, wat ook nu weer blijkt. Ik vind dat ik alles moet kunnen, zelf moet uitvinden, dat ik “alles” dien te weten, en dat ik moet doen wat ik zeg.

Mijn voornemen was om elke dag wat te #delen , hetzij via social media, via #yoors of gewoon in een gesprekje. Echter vandaag kreeg ik een mail met de mededeling nog eens te kijken naar mijn #motivatie .

Terwijl ik best onder de indruk ben van mezelf dat ik al vaker rustiger eet en af en toe koffie vervang door een sapje was ik helemaal vergeten het te delen. Oh wat stom, je doet niet wat je zegt, ziejenouwel je kan het niet enz. Al dat soort gedachten beginnen dan te komen. Maar direct daarop ook; wees mild voor jezelf, je mag fouten maken, #weesjeeigenbestevriendje .

Natuurlijk, het is niet fout dat ik vergeten ben te delen, het zit gewoon nog niet in mijn systeem.

Dus bij deze een update van mijn 60 dagen bewuster eten. En wie weet lukt het aankomende week wel. Ik zal zien.