×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Een maand zonder social media

Een maand zonder social media


Na dat ik een artikel heb geschreven uit bezorgdheid over 'Sociale media verslaving', ben ik er zelf pas achtergekomen hoe slecht ik zonder kan. De telefoon oppakken om te kijken of je niet een melding hebt gekregen, het is een ziekte. Dit moest veranderen, nou dat zeiden mijn ouders al voor de afgelopen 2 jaar. Ik vond dit natuurlijk alleen maar onzin. Maar de laatste 2 maanden heb ik goed rond gekeken, en zie hoeveel tijd het nou echt van je dag inneemt. Het vrat mij op, wetende dat ik meer uren kon halen uit de dag als ik maar die telefoon maar zou wegleggen.

it takes discipline not to let social media steal your time .

alexis Ohanian

Ik zag vervolgens een artikel van Businessinsider waarbij een vrouw ook haar Sociale media een maand lang heeft weggelegd. Dit was dat laatste duwtje die ik nodig had om zelf actie te ondernemen. Dus ik zal voor een maand mijn Instagram van mijn telefoon afhalen. Dat is ongeveer waar ik normaal wel 1.5 uur per dag levenloos naar aan het staren was. Gister (23/9/2018) heb ik dus mijn Instagram uitgeschakeld en heb ik de meldingen van mijn Snapchat uitgezet.

Vaker zal ik Updates geven onder de naam 'Social Media Rehab' wat engels is voor 'Sociale Media Rehabilitatie'. Het afkicken van social media. Door de Dopamine die je krijgt van de notificaties word het al snel een verslaving, maar als je wilt lezen over 'Sociale media verslaving' daar heb ik ook een artikel over geschreven.

Voordelen

• Controle hebben over jouw Social Media gebruik

• Meer tijd voor belangrijkere activiteiten

• Beter slaap patronen

Ik snap dat dit goed zal klinken, meer tijd voor belangrijkere zaken. Of zelfs een beter slaap patroon, probeer dit dan! Proberen kan nooit kwaad, en eigenlijk de enige die je tegenhoud om dit te proberen is jezelf.

Voel je vrij om mij een berichtje te sturen over hoe en wat. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie resultaten!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties