×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Orde scheppen in chaos

Orde scheppen in chaos


Het jaar telt al weer 9 dagen en voor dat je het weet zit je al weer aan het einde van een maand.Want zo hard gaan de dagen weer. Zeker als je druk bezig bent.
Aan het einde van vorig jaar heb ik met mezelf afgesproken dat ik wat orde en regelmaat ging scheppen in mijn chaotische bestaan.
Ik wil wat meer rust in mijn hoofd en omdat te verwezenlijken moet het roer om.

Maar hoe doe je dat het roer om gooien want je zit vaak vast geroest in je eigen beslommeringen.

Als eerste wil ik iedere kamer in het huis opruimen en wat weg kan weg doen want een verzameling van ruim 40 jaar en 3 kinderen verder wordt toch wel erg veel.
Vaak als je iets even kwijt moet zet je het maar weer op zolder. Dus de zolder is mede door mijn jongste zoon al een stuk geordende. Ik zou het ook niet helemaal alleen kunnen omdat ik een chronische ziekte heb die me vaak parten speelt. Ik heb Reumatoïde artritis in een behoorlijk ver stadium.Wat me dagelijks een hoop pijn bezorgd maar dat weerhoudt me er niet van om gewoon door te gaan. Het is alleen vervelend want veel kracht heb ik niet en als je veel moet tillen verzetten enzovoort dan is het niet echt een pretje.

En vaak moet ik het bezuren als ik mijn grenzen weer over ga en dat gebeurt maar al te vaak.

Toen was er de hobby kamer waar ik mijn sieraden maak en nog veel meer andere dingen op handwerkgebied. Het leek wel of er een bom was ontploft want vorig jaar heb ik veel dingen gemaakt voor de kerstmarkt en voor in de webwinkel en door de drukte totaal geen zin in om het op te ruimen. En ook in deze kamer was van alles neer gezet om het maar even kwijt te zijn. Het was een complete chaos dus wat doe je dan. Je gaat naar de action en geeft een hoop geld uit aan boxen om alle losse elementen zoals piepschuimen ballen -kant-rollenlint-stof-vilt en andere decoratie materialen in op te bergen. Eerst sta je verloren naar die puinhoop te kijken en weet je niet waar je als eerste moet beginnen. Maar na een week van sorteren uitzoeken is het nu toch op orde en zoals ik het hebben wil.
Wat een rust geeft me het als ik daar nu binnen kom en bezig ga met mijn sieraden te maken.

Van het weekend was onze waskamer aan de beurt. Ja wij hebben een waskamer daar staat de wasmachine en de droger en apparatuur waar ik beneden in de keuken geen plaats voor heb. En ook staat er een sauna een grote witte kleding kast en een bruine kast en nog een kastje dus al met al heel vol.

Allereerst werd alles in mijn slaapkamer gezet en samen met mijn jongste zoon hebben we de kasten en sauna verplaatst. Alles weer opnieuw in gedeeld en wat wel naar zolder kon naar zolder gedaan en nu is daar ook een rustpunt gekomen. Ik merk dat het me veel voldoening geeft. Nog 1 kamer te gaan en dan is het huis weer op orde en worden de dingen die weg kunnen naar de stort gereden. Dat is de computerkamer waar ik ook veel uurtjes door breng en ook mijn administratie doe- aan mijn webwinkel werk -de foto's die ik maak van mijn sieraden bewerk. 

Kortom ik breng vele uurtjes door achter de pc.

Als deze kamer klaar is dan is de boven verdieping weer helemaal op orde. Dan is het eerste plan wat ik wilde geslaagd en dat geeft een hoop voldoening. Dus volgend weekend gaan mijn zoon en ik de computerkamer aanpakken.

Wat moet er nog meer veranderen: ja dat is best moeilijk als je eigenlijk vast zit in je gewoontes.

Wat er anders moet is dat ik nooit meer op een kerstmarkt wil gaan staan. De afgelopen kerstmarkt was totaal niet geslaagd en duurde 2 dagen en als je dan over 2 dagen 60 euro hebt binnen gehaald wordt je daar niet vrolijk van. Buiten het feit dat je heel veel uren werk er in hebt zitten.
Wat ik wel wil gaan doen is meer workshops geven in het maken van sieraden. Leuke lady's avonden organiseren en heel veel nieuwe mooie dingen maken. Die ik dan ook wil laten zien. En ik wil ook nieuwe dingen leren want je bent nooit te oud om te leren. 

Hoe het jaar gaat lopen kan ik niet voorspellen maar wat ik wel kan is er alles aan doen om er een mooi en goed jaar van te maken en dat ik volgend jaar dit terug lees en denk ja het is goed gegaan.


GMVDMinimalism
En? Hoe is je jaar verlopen?
02-11-2017 07:46
02-11-2017 07:46 • 1 reactie • Reageer
Beads Creations
Nog steeds niet zo als ik het zou willen.
10-01-2018 07:46
10-01-2018 07:46 • Reageer
johan_jongedijk
Ik ben ook een verzamelaar .maar ik ben al aardig aan het minderen.
09-01-2017 09:04
09-01-2017 09:04 • 1 reactie • Reageer
Beads Creations
Goed bezig toch ,blijft moeilijk als je veel dingen leuk vind
09-01-2017 09:17
09-01-2017 09:17 • 1 reactie • Reageer
Spourieloekie
Ja ik moet daar dringend ook weer eens aan beginnen....
09-01-2017 08:40
09-01-2017 08:40 • 1 reactie • Reageer
Beads Creations
Ja soms moet je anders blijf je maar rond dwalen in chaos tenminste dat gevoel had ik wel
09-01-2017 08:42
09-01-2017 08:42 • 1 reactie • Reageer