×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Tips om geld te sparen en te besparen !

Tips om geld te sparen en te besparen !


Oke dit heeft eigenlijk niet zoveel te maken met beauty , maar speelt in iedereens leven een grote rol namelijk geld ! Ik heb altijd veel moeite gehad om te sparen want kijk om je heen wat een leuke dingen allemaal ! Hier een aantal tips om geld te sparen en te besparen! 

Voor ik in de schoonheidssalon ging werken werkte ik bij hoogvliet in de super markt , ik had hier een klante kaart waar je kooppunten op kon sparen , elke euro was iets van 10 cent aan kooppunten volgends mij , dat kon je lekker opsparen en elke keer een broodje of flesje drinken en dan kooppuntjes er bij merk je bijna niets van maar loopt toch lekker op , over je bedrag krijg je 6% rente , dus hoe meer jij spaart hoe meer 'gratis' geld je er eigenlijk over heen krijgt ! Als ik op vakantie ging nam ik dit altijd op , bij mij kwam het dan maar meestal uit op 30-50 euro, opzich lekker maar niet persee veel , maar heb jij een huishoude en man en kinderen om te voeden , telt dit natuurlijk lekker aan , ik had mensen die een jaar gespaard hadden en die kwamen gewoon even 2000,- opnemen , ja dat is natuurlijk een mooi bedrag , en dan nog eens 6% er overheen , zeker de moeite waard om er elke keer kooppuntjes bij te nemen ( zo natuurlijk ook bij meer supermarkten )

Leef zoveel mogelijk van aanbiedingen , vooral shampoo en conditioner en deo's en tandpasta en wasmiddel , je heb het ALTIJD nodig ! Koop de aanbiedingen van 1+1 gratis , en wat je dan ook kan doen om te sparen , het geld wat je daarop bespaart heb in een spaarpot doen , kijk jij maar eens na een jaar wat daar in zit ! Vast een hoop ! Of als je toevallig eens in duitsland bent , daar zijn drogisterij spullen veel goedkoper , bijvoorbeeld haarverf is daar maar 1,98 ! Dus tijd om in te slaan ! Maar ook shampoo , conditioner haar maskers , make-up , deo en ga zo maar door zijn goedkoper! 

Heb je kleingeld ? Stop het in een varken! Ik heb bijna nooit contant geld , maar soms met verjaardagen of feestdagen of als iemand je iets moet terug betalen krijg je toch contanten , stop of je briefjes , of het kleine wisselgeld lekker in een varken , ik leeg hem altijd wanneer ik op vakantie ga bij de bank en zo heb je een heel leuk bedrag als je op vakantie gaat ! Niemand heeft trouwens ook zin om met een zware portomornee te sjouwen ! 

Zet bij elk salaris iets appart , ik maak elke maand 40,- naar mijn online spaarpotje over , en ook wanneer ik weer op vakantie ga neem ik dit op ! Zo heb je toch weer wat geld om te gebruiken voor je vakantie , maar zo kan je natuurlijk ook sparen voor iets leuks ! 

Kleding , heb je oude kleding die je niet meer wilt , je kan het proberen te verkopen, vooral schoenen wil nog wel eens werken , vooral als ze gewoon nog heel erg netjes zijn ! Maar ook gewoon leuke spulletjes waar je niets meer mee doet , gooi het niet weg zet het op marktplaats ! Doe het geld wat je er voor krijgt weer in je varken , of je kan het weer gebruiken voor iets anders !

Ook kan je van je oude kleding heel veel leuke ' nieuwe ' dingen maken ! Zie een van mijn vorige blogs voor voorbeelden en tips ! 

Wil je toch nieuwe kleding kopen ? Tuurlijk ik geef je groot gelijk , maar waarom het duurste van het duurste terwijl ze bijna zo'n zelfde trui ook bij de primark hebben liggen ? Ik zelf ben fan van de primark ! Ik hoor veel mensen altijd zeggen geen kwaliteit blablabla , maar uit een broek van de primark scheur je net zo snel als een dure van gstar , en vooral voor werkkleding , ik werk 4 dagen maar wil wel elke 4 dagen een schonen broek want iedereen knoeit wel eens ! Broek van de primark ongeveer 13,- gaat net zo lang mee ! Top toch! Wil je wel een broek van de gstar bewijs van spreken ! Kijk bij de uitverkoop scheelt je weer een hoop geld ! 

Ik vind het geld wat ik bespaar of extra krijg of verdien of kleingeld fijn om in een varken te doen , zo heb je een mooi bedrag gespaard voor een vakantie , een rijbewijs , een groot feest , een autotje , of iets andersleuks! Denk bijvoorbeeld aan fooitjes , wij krijgen per kwartaal een deel uit de fooien pot , stop het lekker in je varkentje en gebruik het daarvoor , maar ook mijn kleingeld of geld wat ik bespaard heb op aanbiedingen gaan daar in , of als ik iets verkocht heb ! Ga zo maar door ! 

Ik hoop dat jullie iets hadden aan deze tips ! Heb jij ook nog een goede tip om geld te besparen ? Laat het mij even weten ! 

Liefs Daphne

Els Vergaerde
Leuk om te lezen. 
07-10-2018 08:07
07-10-2018 08:07 • Reageer
Limea
Bedankt voor de tips! Ik heb een blog geschreven over Scoupy: een simpele manier om geld te besparen: http://yoo.rs/limea/blog/geld-besparen-met-scoupy-1500899656.html?Ysid=35953
25-07-2017 20:53
25-07-2017 20:53 • Reageer
Em
Hele fijne tips! Die had ik nodig, bedankt :)
24-03-2017 14:35
24-03-2017 14:35 • Reageer
GeGe
Wat een handige tips
24-03-2017 14:03
24-03-2017 14:03 • Reageer
Vinception
Handige tips! En zeker van dat Hoogvliet pasje! Ik heb er ook zo eentje maar ik wist nooit wat ik er mee kon doen haha, was van plan het te gaan vragen maar nu kom ik jouw blog tegen en denk ik "Hey, dat is eigenlijk best wel handig!" en nu weet ik ook wat ik ermee kan :)
24-03-2017 12:12
24-03-2017 12:12 • Reageer
Sylvia
Staan goede dingen op, ik ga die van de besparingen op boodschappen in de pot vanaf nu toepassen! Bedankt voor de tips!
24-03-2017 11:04
24-03-2017 11:04 • Reageer
emdjasmadi
Leuke tips hoor!
24-03-2017 10:30
24-03-2017 10:30 • Reageer
Boemerang
Leuke tips! Ik ken ze intussen ook al en schreef twee blogposts over sparen en besparen: 1. https://yoo.rs/boemerang/blog/5-super-makkelijke-spaartips-1490128388.html?Ysid=43493 2. https://yoo.rs/boemerang/blog/be-sparen-hoe-doe-je-dat-1489918876.html?Ysid=43493 Makkelijk, én handig!
24-03-2017 09:45
24-03-2017 09:45 • Reageer