×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Het weer

Het weer


Niet dat ik er zelf last van heb, maar ik kan me levendig voorstellen dat mensen depressief van dit weer worden. Depressies met regen, storm, hagel, noem maar op, ze komen de laatste weken, maanden in een rap tempo elkaar opvolgend, voorbij. Af en toe een dagje met zon er tussen door, maar veel meer als een dagje is dat niet. Niet voldoende om te “recupereren” om het zo maar even te noemen. Ik heb dan nog de afleiding dat ik werk, maar op zo’n dag als vandaag, in een vrije week, dan begrijp ik de mensen die dan gewoon niets kunnen, die niet naar buiten kunnen om een frisse neus te halen zonder kletsnat te worden, of koude handen van de gemeen snerpende wind te krijgen.

En op zo’n dag als dit zal ik wel naar buiten moeten, ik heb er voor gekozen een hond in huis te halen, en dat dier “moet” af en toe wat kwijt. De kat kan nog op de kattenbak, maar voor de hond zit dat er niet in. En de buienradar in de gaten houden: oh, die periode is het even droog, dus dan moeten we “uit” gaan.

Ik kan me zo ook een beeld vormen van de “natte moesson” zoals die in tropische landen voorkomt. Nat, nat, nat en nat… alleen de temperatuur is wat draaglijker…

En voorlopig zijn we nog niet van onze natte moesson af… de verwachtingen zijn dat we nog wel wat krijgen. Ik geloof graag dat het te maken heeft met een verstoring van het klimaat, de opwarming van de aarde. De gemiddelde temperaturen stijgen wereldwijd, en dientengevolge zit er een goede vorstperiode voor ons niet meer in. Ja, af en toe een plaagstootje van een paar dagen. Opmerkelijk is het dan wel weer dat er in Marokko sneeuw, 30 cm maar liefst, gevallen is. Dat rijmt weer niet met opwarming…

De aarde is in de war, en de schuld ligt bij de mensheid, daar kunnen we het wel over eens zijn. En ik maak me er net zo goed schuldig aan, door met de auto naar het werk te gaan, maar 35 km is een afstand waar ik een halve dag over zou doen op de fiets, zo snel kom ik niet meer vooruit op de fiets. En de boodschappen haal ik ook niet bij de winkel hier in het dorp, maar ook 5 km verderop, juist ja, met de auto… Ik zou er voor kunnen kiezen dichter bij mijn werk te gaan wonen, of werk dichter bij huis te zoeken. Het eerste is geen optie vanwege de woonlasten, de tweede niet op grond van mijn leeftijd. Weinig keuze, dus.

Maar depressief worden ligt gelukkig niet in mijn aard. Al is vrolijk worden van het weer ook niet wat op de voorhand ligt. Frustrerend, ja dat wel, we zijn al ruim drie maanden bezig met de renovatie van de tuin, maar op de natte klei moet je de droge dagen pakken als ze er zijn. En die waren er niet zo veel, dus van opschieten is geen sprake. Nou, ja, we moeten er maar de tijd voor nemen en afwachten.


Ben
caro.sael Davinchy
Deprie worden daar geraak je niet mee vooruit
31-01-2018 22:51
31-01-2018 22:51 • Reageer
johan_jongedijk
Deprie worden heeft geen zin daar komt ook de zon niet om te voorschijn.
31-01-2018 15:28
31-01-2018 15:28 • 1 reactie • Reageer
ben van klinken
Dat doen we dus maar niet..
31-01-2018 16:10
31-01-2018 16:10 • 1 reactie • Reageer
Albert van den Berg
Hier (midden Portugal) is het al een paar dagen 8 graden, volop zon en strak blauw, wel koud ´s nachts en ´s morgens krabben. Dat is een belangrijke reden geweest om te verhuizen :-)
31-01-2018 15:09
31-01-2018 15:09 • 1 reactie • Reageer
ben van klinken
Ben ik jaloers? HELEMAAL NIET!
31-01-2018 16:10
31-01-2018 16:10 • Reageer
Sonja
Met zo een weer steek ik een hoop kaarsjes aan dat helpt!
31-01-2018 15:00
31-01-2018 15:00 • Reageer
Hans van Gemert
Laten we 'weer' niet met 'klimaat' verwarren. Sneeuw in Marokko is vaker voorgekomen, al is het dan 30 jaar geleden. En regen in deze tijd van het jaar is ook geen vreemd verschijnsel. Dat het uitstekend weer is om binnen te blijven ben ik helemaal met je eens. Het zal vast nog wel eens beter worden :-)
31-01-2018 14:41
31-01-2018 14:41 • 1 reactie • Reageer
ben van klinken
Laten we van het beter worden maar uitgaan. Zal ik zelf maar intussen even voor zonnetje spelen...
31-01-2018 16:11
31-01-2018 16:11 • 1 reactie • Reageer