7 day book challenge dag 3


Dag 3 alweer van de challenge van Encaustichris. Heel leuk om aa mee te doen dus kom op en doe allemaal mee.

Maar goed het boek van gisteren Papillon van Henri Charrière.

Ik kan mij nog herinneren dat mijn toenmalige vriend in Zwolle woonde. En ja daar ging ik met de trein om het weekend naar toe. Wij hadden van thuis uit een OV abonnement dus dat was goedkoper om naar hem toe te gaan dan hij naar mij. Hij moest echt wel er voor sparen.

In de trein vanuit mijn toenmalige woonplaats naar Zwolle had ik tijd genoeg om te lezen. Wat ik ook deed. Nee geen schoolboeken het was immers weekend.  Op een keer las ik dus Papillon het was wat druk in de trein dus er kwam iemand naast me zitten. Deze persoon zag wat ik aan het lezen was en ja hoor van Rotterdam tot aan Utrecht heeft die persoon over dat boek zitten praten waardoor ik niet aan lezen toe kwam helaas. Gelukkig hoefde hij niet over te stappen naar de zelfde trein als ik. Kon ik toch nog lezen.

Het verhaal gaat over Papillon die onschuldig in de gevangenis komt te zitten.   Papillon, (de bijnaam van de schrijver, die hij dankte aan een vlindertatouage) veroordeeld wegens een moord die hij niet gepleegd had, tot levenslange dwangarbeid. Gedurende de 13 jaar die hij vastgezeten heeft ontsnapte hij 9 keer, de laatste keer voorgoed waarna hij in Venezuela een veilig onderkomen vond. Het authentieke verhaal van zijn ongelooflijke en verbijsterende belevenissen leest men in één adem uit. Hij ontsnapte uit de onvoorstelbaar slechte dwangarbeiderskampen van Frans Guyana en zelfs - als eerste - van Duivelseiland. Een avonturenroman zonder weerga geschreven in een eenvoudige maar boeiende stijl. 

Er is ook een film van en ja die heb ik natuurlijk ook gekeken. En er is een vervolg op dit boek dat ik ook gelezen heb. Maar dat boek heeft wat minder indruk op mij gemaakt. De titel van dat boek is Banco.

En dit is dus mijn dag drie boek. Morgen mijn herinnering en korte beschrijving van het boek.
Dus Tot morgen.