7 day book challenge, laatste dag.


Gisteren poste ik mijn laatste boek in de challenge van Encaustichris. Dus vandaag de uitleg van mijn laatste boek. En een lijstje van alle dagen.

Mijn stiefmoeder had dit boek in haar kast staan en de titel sprak mij aan. Dus las ik de omslag en kwam er achter dat het verhaal zich afspeelde vlak bij waar wij altijd gingen kamperen. Of wel in de buurt van Vierhouten. Ooit ook het verscholen dorp nog bezocht ook.

Maar het verhaal speelt zich af in de WOII en ja dat vind ik zeer interessant.

In het Verscholen Dorp, gelegen aan de Pas-Opweg nabij Vierhouten en Nunspeet, waren in de periode van juni 1943 tot eind oktober 1944 gemiddeld zo’n tachtig tot negentig onderduikers in een negental hutten ondergebracht. Niet alleen Nederlanders die onderdoken voor de bezetter of zich onttrokken aan de Arbeitsdienst in Nazi-Duitsland, maar ook boven Nederland neergeschoten Britse en Amerikaanse vliegers vonden hier soms onderdak. Ze maken heel veel mee en soms komen de Duitsers heel dicht bij.  Het verhaal over het Veluwse onderduikerskamp is en blijft de moeite waard om ook na zoveel jaar te lezen.