Dit heb ik gedaan


Naar aanleiding van de blog van Sabrina over wat zij allemaal gedaan heeft ben ik ook eens gaan nadenken en heb ik eindelijk 10 dingen kunnen bedenken dat ik gedaan heb en waar ik trots op mag zijn denk ik. Af en toe plaats ik er foto's bij omdat het voor mij toch wel speciaal is geweest of omdat ik jullie iets wil laten zien daarmee.

1) In de jaren '80 van de vorige eeuw heb ik ooit eens een strandwandeling gemaakt met mijn schoonzussen en mijn man. niet zomaar een strandwandeling maar de nachtstrandwandeling tussen Hoek van Holland en Scheveningen.
Een hele belvenis moet ik zeggen en de volgende dag heel de dag geslapen.

2) Maar ja nu was wandelen iets wat wij vroeger ook deden en dus heb ik heel wat gewandeld met de rugzak. Maar in Noorwegen 3 weken gewandeld met 13-15 kg in de rugzak was toch wel het meest bijzondere wat ik met mijn ouders en toenmalige schoonfamilie heb gedaan. Dit was in de zomer van 1980.

3) In 2012 de Mont Ventoux op gewandeld voor het goede doel. Man en zoon bedwongen de Ventoux met de fiets 2x en ik wandelde die kale puist op. En dat alles voor de kankerbestrijding. Hier ben ik bijna boven en roep ik heel hard "Dichter bij de Hemel kom ik niet"

4) Gezongen tijdens de Alp d'Huzes in de kerk Notre-Dame des Neiges, L'Alpe d'Huez. Onze eerste koorreis met het Inspire2LiveChoir. Op het podium bij de hand des Gods hebben wij toen gestaan. Later ben ik terug geweest om er foto's te maken oa deze.

5) Mogen zingen met het koor in de voorrondes van Hollands Got Talent 2019. Weer zo'n spreciale belevenis. Waardoor we wel landelijke bekendheid hebben gekregen. zie mijn blog hierover.

6) M et het Inspire2LiveChoir en Choir4Hope mee mogen zingen in de finale van de 1ste symfonie, Dilovardus wereld premiére in het Concertgebouw te Amsterdam. Dit was zo machtig mooi. Ik moet er nog steeds een blog over maken maar ja er gebeurd zoveel in mijn leventje op het momnent dat ik het eigenlijk gewoon vergeet te doen. Dilovardus heeft er ook nog geen blog over volgens mij maar dat komt ook nog wel denk ik want hiij is ook druk met het verwerken en het laten bezinken van alles. Hij is al weer bij ons geweest om te vertellen hoe en wat na de uitvoering.

7) Met een vriendin tegels gezet in onze keuken van ons toenmalige huis. Toen we dachten klaar te zijn bleek dat het zo scheef was dat we alles er weer af hebben moeten halen. Met tranen in onze ogen zaten we de tegels schoon te maken. De volgende dag het opnieuw gedaan en toen ging het wel goed. Het was in een huis uit de jaren 30 dus waren de muren iets scheef en konden we geen waterpaslijn zetten wat we wel gedaan hadden maar moeste we op gevoel gaan werken. Maar het is dus toch gelukt en waren we heel trots op ons zelf.

8) Mijn ouders zijn oud AJC-ers en de VARA heeft ooit een LP opgenomen met liedjhes die zij zongen in die tijd. Omdat ik toen ook op een koor zat en met mij meerdere Oud AJC-ers heb ik mee mogen werken met de tot stand koming van deze LP. Deze LP staat hier dus ergens op zolder want helaas we hebben geen platenspeler meer. 

9) Vrijwilligerswerk gedaan bij de Gemiva. Dit is bij ons een organisatie die oa dagopvang hebben voor mensen met een beperking. mooi dankbaar vrijwilligerswerk moet ik zeggen. Als ik niet zoyu werken zou ik er graag weer 2 dagen willen gaan helpen.

10) en ja mijn laatste ding dat ik gedaan heb is deze week geweest. Ik heb mijn vader helaas verloren en dus echt afscheid van hem moeten nemen. Hier heb ik al over geschreven dus dat doe ik niet weer want nu rollen de tranen al weer over mijn  wangen. Afscheid nemen is moeilijk echt waar.


Ik merk nu dat ik eigenlijk best wel veel zing en dat dat voor mij toch ook wel veel bijzondere momenten op heeft geleverd en nog wel zal gaan opleveren.


de omslag foto komt van Pixabay