Dromenvangers van een oude CD | bijlenie

Dromenvangers van een oude CD

Bij het opruimen kwam ik flink wat oude CD's tegen , ik stond al op het punt ze weg te gooien toen ik dacht dat ik er misschien wat van zou kunnen maken , het werden deze leuke dromenvangers!

Wat heb je nodig:

  • oude CD'S
  • dunne wol of katoen
  • haaknaald , maasnaald en schaar
  • kraaltjes
  • vilt in verschillende kleuren 
  • bloemetjes van een aloha slinger 

Ik maakte twee verschillende  dromenvangers , één met een gehaakte bloem en één met een uiltje

bij beide cd's begin je met het omwikkelen van de cd met garen , je haalt simpelweg het garen steeds door het gat en vult zo de cd met garen , je kan hem helemaal vol doen maar ik koos ervoor om af en toe een stukje cd te laten zien , dat is leuk als de zon erop schijnt dan geeft dat een leuk effect

Voor de bloemen cd haakte ik twee leuke bloemetjes en plakte die met textiellijm op de cd , aan de onderkant maakte ik draadjes met daaraan kralen 

bovenin een lusje om de dromenvanger op te hangen.

Hier vind je verschillende patronen van leuke bloemetjes

Kan je niet haken dan kan je ook leuk met vilt werken , ik koos voor een uiltje maar je kan ook een andere vorm uit vilt knippen en op de cd plakken 

De cd met het uiltje versierde ik met wat bloemen van een oude Aloha slinger 

Hier zie je het eindresultaat van de dromenvanger met de gehaakte bloem 

En hier die met het uiltje van vilt

 Wanneer je dit met kinderen doet , let dan op dat de draad om mee te wikkelen niet te lang is , dan kan het snel in de knoop raken , beter is het om dan met meerdere korte draden te werken die je aan de achterkant aan elkaar knoopt en later eventueel afwerkt met een stukje vilt of stof.

Ik vind het zelf een vrolijk geheel geworden 

Greetz Lenie 

Share
You share. We pay your share.