Het masker

Het masker


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Hoe zeg je ik vertrek? Na een relatie van 20 jaar, een huwelijk waarin je letterlijk lief en leed hebt gedeeld.

Ik weet niet of ik het kan uitspreken, ik weet alleen dat ik doodongelukkig ben en me ziels alleen voel in deze relatie. De stap is zo groot om te zeggen ik kan het niet meer, ik kan het niet meer opbrengen om jouw vrouw te zijn.

Ik zit op mijn kamer te denken aan de leuke tijden die we hebben meegemaakt. Een foto van onze bruiloft die naast mijn computer staat, eentje waarop hij me kust op mijn wang en ik straal van plezier. Ik weet nog dat hij me nog nooit zoveel kusjes heeft gegeven in al die jaren dat we samen waren als op die dag. Die dag was hoe cliché dat ook klinkt een van de mooiste dagen die we hebben meegemaakt samen. Ik kijk naar de foto en kan het niet helpen een traan te laten rollen over mijn wangen, ik veeg hem snel weg voordat iemand het ziet.

Wat is er gebeurd met die twee mensen op de foto? Die twee mensen die elkaar beloofden altijd voor elkaar te zorgen met liefde en respect. Die er voor elkaar zouden zijn in voor en tegenspoed. Die trouwdag is pas 2 jaar geleden, hoe kan er in 2 jaar tijd zoveel veranderen waardoor het erop lijkt dat er een einde aan gaat komen?

De negativiteit kwam het huis binnen en nee we hebben het absoluut niet slecht. Ik zal ook zeker mijn minpunten en gebreken hebben maar hij werd alsmaar negatiever. Het leek wel alsof hij een zwart kleed om heeft gedaan en steeds donkerder werd. Empathie naar een ander toe is er niet eens meer, daarentegen gelukkig zijn voor iemand dat kan absoluut ook niet. Vol met haat en jaloezie is zijn hart gevuld, niet meer met warmte en charme, ja alleen naar de buitenwereld toe. Maar achter gesloten deuren gaat zijn masker af en zie ik zijn ware ik. Achter diezelfde gesloten deuren gaat mijn masker op, om de façade op te houden naar hem.

Ik ben stil en trek me terug, een ruzie of woordenwisseling ga ik uit de weg. Ik kan het niet meer, het word elke dag moeilijker. Mijn masker lijkt steeds strakker om mijn gezicht te gaan zitten, zo strak dat ik haast geen lucht meer krijg. Tot dat de dag aanbreekt dat het masker scheuren begint te vertonen en dan zal ik niks anders kunnen zeggen dan: "Ik vertrek".
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Moeilijke situatie dit
| 23:06 |
Heftig om te lezen :/ hele moeilijke situatie inderdaad..
| 20:42 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen