Wie ik ben en mijn verhaal

Wie ik ben en mijn verhaal


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling
Over mij

Ik ben Lou en ik ben 21 jaar. Ik hou erg van kinderen, creatief bezig zijn, schrijven, zingen, dansen, koken, winkelen en ja ook schoonmaken. Ontzettend veel dus, en gelukkig kan ik dit nu ook allemaal weer doen! Ja ik zeg weer. Dit komt omdat ik dit ook lange tijd niet heb kunnen of mogen doen, omdat het slecht met mijn gezondheid ging. Maar daarover vertel ik straks meer!

Ik woon bij mijn moeder thuis en we zijn met zijn tweeën. Mijn zus is al het huis uit en woont op kamers. Ik vind het nu nog erg fijn om thuis te wonen omdat ik het lastig vind veel alleen te zijn en ook met mijn moeder kan praten als ik het moeilijk heb. En natuurlijk is het ook gewoon heel fijn en makkelijk om een moeder om je heen te hebben die voor je zorgt haha! Mijn dagen vul ik nu in met soms oppassen en verder veel dingen thuis doen zoals schrijven, knutselen, tv kijken,  huishouden en soms vrijwilligerswerk.  Ik zou graag weer gaan studeren en werken. En hopelijk kan dit binnenkort ook, want het gaat veel beter mij nu! 

Jullie vragen je nu vast of, wat is er dan aan de hand waardoor je dat niet kan doen? Daar zal ik nu wat over vertellen.


Mijn verhaal

Nu alweer bijna 8 jaar geleden heb ik een eetstoornis ontwikkeld. Ik vond mijzelf wat te zwaar en wilde gewoon een beetje afvallen,  klinkt onschuldig zou je denken. Helaas ben ik hier erg in doorgeslagen en ontwikkelde een ernstige vorm van anorexia. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik opgenomen moest worden in een kliniek. Ik wist op dat moment nog helemaal niet zo goed wat anorexia inhield, en wist zelfs niet dat ik het had! Maar ik kwam er toen wel achter hoe hardnekkig het is. Misschien lijkt het zo gemakkelijk voor buitenstaanders om gewoon weer goed te gaan eten, aan te komen in gewicht en verder te gaan met je leven. Was dat het maar! Helaas heeft deze psychische ziekte mij nog steeds voor een deel in zijn macht. De afgelopen jaren bestonden vooral uit ziekenhuis in, ziekenhuis uit, kliniek in, kliniek uit. Ik heb veel meegemaakt en ben door diepe dalen gegaan. Telkens als ik na een opname wat vooruit leek te gaan en mijn leven oppakte, verviel ik in de eetstoornis en wat binnen no-time terug bij af om opnieuw aan een behandeling te beginnen. Hoe graag ik ook een normaal leven wilde, het lukte mij niet om te herstellen. Tiener-dingen doen, lol maken met vriendinnen, naar school gaan, naar feestjes gaan,  sporten enz. was allemaal niet voor mij weggelegd. Ik kan hiervan balen, en heb dat ook zeker gedaan. Zo erg dat ik een zware depressie heb gekregen en niet meer geloofde in herstel. Maar nu, na de zoveelste opname, ben ik weer thuis en wil mijn leven heel graag op de rit krijgen.  Ik heb toekomstplannen en dromen! Mijn lichaam is nu gezond, psychisch ben ik nog ziek. Maar ik werk hard, en volg behandeling om dit te overwinnen.  En elke dag is weer een nieuwe kans!

Ik wil hier graag gaan schrijven over mijn proces om te laten zien dat herstellen van een ziekte als anorexia zwaar is en met heel veel ups en downs gaat. Ook ga ik schrijven over het thema eetstoornis om er meer begrip voor te krijgen. Wellicht zijn er meiden of jongens die zich in mijn verhaal herkennen. Ik hoop voor hen misschien iets van steun of hoop te kunnen zijn.

Veel plezier met lezen als je mij gaat volgen! :) Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (25 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wauw onwijs mooi en herkenbaar. Ik volg jou!
| 00:03 |
Wauw.. alsof ik het zelf geschreven heb! Ik ga je volgen. Ik heb mijn lotgenoot gevonden! Ik ben erg benieuwd naar je verhalen
| 10:07 |
Goed dat je erover durft schrijven,ervoor uitkomen,dat is al de helft van je genezing,je bent op goede weg!
| 11:50 |
Respect! Succes met bloggen
| 17:58 |
Welkom en succes. Goed dat je er over wil vertellen. Ik weet van een paar mensen die dit probleem hadden. En daar wordt niet graag over gesproken terwijl er zo veel mensen met dit probleem in aanraking zijn geweest. Of nog mee worstelen.
| 17:51 |
welkom en succes!
| 15:51 |
Heftig, succes met bloggen. Goed om mensen te informeren over anorexia
| 15:47 |
Dapper...respect !! En fijn dat je het met ons wilt gaan delen, heel veel succes !!! Ik denk dat veel mensen wat met jouw ervaringen kunnen en ik hoop dat het schrijven jou ook zal helpen.
| 11:02 |
dankjewel!
| 11:19 |
Goede blog, waar zich vast meer mensen van bewust moeten worden. Knap ook, dat je het zo eerlijk vertelt. Top, ga zo door en waarschuw met je blogs anderen! ;)
| 10:11 |
dankjewel!
| 11:19 |
Moedig, ik hoop meer van je te lezen
| 10:02 |
Wat enorm goed van je om je verhaal te delen, stoer hoor! Mooi artikel ook!!
| 05:09 |
dankjewel!
| 11:19 |
Fijn om te lezen dat het beter met je gaat..
| 02:41 |
Je hebt al heel wat meegemaakt. Goed dat je er zo goed over kunt vertellen/schrijven.
| 00:01 |
Welkom. Mooi dat je er over gaat schrijven. Veel meiden en jongens zullen zich aan je verhalen kunnen "vasthouden". Succes meisje, je bent en topper ! :-)
| 23:23 |
dankjewel!
| 11:20 |
Heel goed geschreven ! Welkom alhier
| 22:33 |
dankjewel!
| 11:20 |
Ik hoop meer van je te zien! Welkom!
| 21:23 |
Ik volg je, je schrijft makkelijk leesbaar.ga er voor
| 21:18 |
Moedig. Ik volg je :)
| 20:40 |
Wat goed dat je hier over gaat schrijven vanuit persoonlijke ervaring. Ik vind je stoer! Wens je heel veel kracht toe in het volledig (voor zover mogelijk) herstel!
| 20:27 |
dankjewel!
| 11:21 |
Is goed hoor, sterkte, ga je volgen op deze weg. Ben benieuwd...
| 11:29 |
Je bent goed op weg meis, knap van je! Met kleine beetjes vooruit :) Ik ga je volgen!
| 20:25 |
dankjewel!
| 11:21 |
Heel dapper en goed van je dat je het met ons gaat delen, het is zo'n ontzettende rot ziekte! Heel veel sterkte en je kan het, geloof in jezelf en probeer te genieten van het leven, van alles wat er nog komen gaat!
| 20:17 |
dankjewel!
| 11:21 |
Heel goed van je dat je het van je af gaat schrijven. Ik.wens je het allerbeste toe.
| 19:30 |
dankjewel!
| 11:21 |
Wat moeilijk en knap dat je je verhaal deelt! Ik ga je volgen, sterkte meid!
| 19:16 |
dankjewel!
| 11:21 |
Ja klinkt als heel moeilijk anorexia is niet niks succes
| 18:41 |
dankjewel!
| 11:22 |
Heftig! Geloof in jezelf dat is je sterkste kracht. Succes en zet hem op.
| 18:31 |
Dankjewel!
| 18:47 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen