Mediteren, een hulp bij onze drukke gedachten.


       

Verreweg de meeste vrouwen hebben een hoofd dat boordevol zit, het gaat ook maar door en door en er komt geen eind aan. Deze gedachten gaan ook door als we in bed liggen en we eigenlijk zouden moeren slapen. Ik ben ook zo iemand, altijd maar denken en denken, prakkiseren, zorgen maken en ik wil daar een oplossing voor vinden. Ik heb dus even op internet gekeken en kwam wat dingen tegen over mediteren. Dat wilde ik al veel langer en ik heb het ook geprobeerd maar het is niet gelukt nog.

Wat ik tegen kwam over meditatie was Transcedente Meditatie. Maharishi Mahesh Yogi is de grondlegger van de transcedente Meditatie, ook wel kort TM genoemt. Het is een eeuwenoude techniek om moeiteloos te mediteren en het kost je twee keer per dag 20 minuten. Dat moet toch te doen zijn, denk ik dan. Mediteren is goed voor de ontspanning van de geest, de ziel en het verhoogt de frequentie. Als het lichaam op een hogere frequentie zit, heeft het een sterkere afweer tegen ziektes en natuurlijk helemaal voor stress want van stress worden we allemaal ziek.

Ik noem nu even de drie belangrijkste punten hoe je kunt gaan zitten en hoe je kunt gaan mediteren en ik neem mezelf even als voorbeeld. Ik ging naar boven en zat op mijn bed, tegen de achterwand aan, ik zat daar in kleermakerszit. Mijn ogen waren gesloten en ik oriënteerde me op mijn lichaam. Want dat is het eerste wat je doet en dat is:

1.    Scan je lichaam

Je voelt met gesloten ogen hoe je lichaam daar op dat bed ligt en ik begon met mijn voeten. Daarna mijn onderbenen, bovenbenen, bekken, buik, rug, hals, gezicht en tenslotte mijn kruin. Rustig werd ik wel, dat lukte dus. Dan:

2.    Mantra

Je kunt voor jezelf een mantra kiezen en wat heel vaak gedaan wordt en op tv ook wel vertoont wordt is het woordje om.  Ommmmmmm zeg je dan geregeld maar bij mij lukte dat niet want ik moest er te erg om lachen. Het hoeft dus niet. Ik kom er zo nog even op terug.

3.    Muziek

Je kunt van die oortjes indoen en heel mooie, rustige muziek opzetten en daar kun je dan wat soezig van worden.

 

Gedachten die je krijgt mogen er zijn, zeggen ze dan en daar zat nou net mijn probleem, ik wilde die gedachten niet hebben en daarom ging ik immers mediteren, ik wilde mijn hoofd leeg maken met mediteren. Hoe stop je nou die gedachten dan?

Mijn gedachten gingen naar de zorgen die ik had en als je punt twee dan pakt, je zegt ommmmm, dan komen die gedachten niet meer binnen want je jaagt ze weg doordat je ommmm zegt. Hetzelfde bereik je met muziek en uiteindelijk komen je gedachten eerst heviger naar voren maar daarna zakken ze weg. Belangrijk is ook om op he ademhaling te letten. Adem in, hou vast en ademrustig uit.

Ik ben gaan schrijven en dan niet alleen met blogs maar ik schrijf mijn zorgen op en vraag mezelf drie dingen af:

1.    Kan ik er iets aan veranderen?

2.    Kan ik accepteren dat die zorgen er zijn?

3.    Probeer ik die gedachten los te laten.

Als ik er niks aan veranderen kan, en ik kan het niet accepteren, dan ga ik een stuk schrijven in Word en dat hou ik dan voor mezelf, het is dan uit mijn hoofd en is er meer ruimte. Proberen om dingen los te laten, dat is het aller moeilijkste wat er is en dat is me nog niet vaak gelukt. Wat ik dan doe is nadat ik het opgeschreven heb, dan ga ik wandelen, hoofd in de wind en lekker doortrappen. En dat helpt enorm.
Hebben jullie ook iets gevonden om met je zorgen, gedachten om te gaan? Ik ben daar benieuwd naar, ik hoop het te horen.


Lees ook mijn blog over hartcoherentie want mediteren is ook een deel ademhalingstechniek: https://yoo.rs/bloggerda/blog/wat-is-nou-eigenlijk-hartcoherentie-1494261374.html?Ysid=38855


 

Gratis lid worden van Yoors? Graag zelfs, kom kijken hoe leuk het bij ons is en meld je via mij aan. Je krijgt, net als ik gelijk al 125 YP ( Yoors punten) Klik op: https://www.yoo.rs/aanmelden?via=38855