5 dingen waar ik niet zonder kan

Iedereen heeft wel zo zijn dingen waar hij niet zonder kan, toch? Ik alvast wel! Hieronder zie je welke dingen dat zijn voor mij, en waarom dit zo is.


5things

GSM

Een beetje cliché misschien, maar mijn GSM gaat over het algemeen overal met me mee naartoe. Ik ben een heel introvert persoon en heb, buiten mijn partner, geen vrienden in mijn buurt wonen. Mijn hele sociale cirkel bevindt zich online. Dit zijn voornamelijk mensen die ik heb leren kennen door het gamen, of door penvrienden mee te zijn in mijn jeugd. Hierbuiten is mijn GSM ook mijn wekker, mijn agenda, mijn rekenmachine, mijn amusement, en af en toe ook mijn e-reader (als ik de mijne thuis vergeten ben). Ik heb momenteel een Huawei Y5 2019 en hier ben ik heel tevreden van.

Bullet Journal

Dit sluit eigenlijk een beetje aan bij mijn GSM. Ook mijn Bullet Journal sleur ik overal met me mee. Zowat mijn hele leven staat neergeschreven en uitgestippeld in mijn Bullet Journal: To-do's, afspraken, samenvattingen van afspraken bij mijn psycholoog/psychiater/huisarts, cadeau-ideetjes voor familie, blogideetjes, telefoonnummers, spaardoelen, ... Noem maar op. Als ik mijn Bullet Journal zou verliezen, zou ik een deel van mezelf (en waarschijnlijk ook mijn gezond verstand) verliezen. Ik gebruik momenteel een dotted Moleskine in A5 formaat, in een covertje dat ik besteld heb op Etsy. Mijn Bullet Journal kan je op de foto linksboven zien. Rechtsboven is mijn Vertellis Chapters notebook, en onderaan mijn therapie-agenda.

5things
5things

Boeken/E-reader

Ik ben een beetje leesverslaafd, moet ik toegeven. Ik heb een boekenkast vol gesigneerde boeken, en degene die ik heb gekocht die niet gesigneerd werden, verkoop ik na het lezen, of ik geef ze weg aan mensen die met heel weinig moeten rondkomen, maar toch willen lezen. Voor Kerst 2017 kreeg ik van mijn ouders een Kobo Aura e-reader cadeau. Dit ding gaat zo goed als overal met me mee, als ik weet dat ik tijd zal hebben om te lezen. Ik heb hier dan ook een hele hoop boeken op staan, en zal dus niet snel zonder leesmateriaal komen te zitten. Op de foto de omslag van één van mijn favoriete boeken de laatste jaren.

Antidepressiva

Boem! Daar gaat het taboe. Nee, serieus. Als ik geen antidepressiva had, zat je nu gegarandeerd geen blogpost van mij te lezen. Ik heb ze nodig om te functioneren als mens. Sinds een maand heb ik nieuwe antidepressiva voorgeschreven gekregen, en ik moet eerlijk toegeven dat het nu een pak beter met me gaat dan die maand geleden. De bijwerkingen waren in het begin echt geen lachertje, maar nu zijn die zo goed als onder controle. Mijn angstaanvallen zijn een pak minder, en ik heb weer meer fut om dingen te ondernemen. Ik zal wellicht nooit meer in het reguliere arbeidscircuit terechtkomen, maar ik heb een klein beetje hoop voor mijn toekomst, en dat wil heel wat zeggen als het van mij komt.

5things
5things

Mijn vriend

Lekker klef! Nee maar echt. We hebben al heel erg diepe waters doorzwommen in onze 4,5 jaar samen, en dat heeft ons enkel maar dichter naar mekaar toe gebracht. Mijn vriend is autist en, net als ikzelf, depressief. Dat geeft soms wat spanningen in onze relatie, wat begrijpelijk is, maar we slaan er ons telkens weer doorheen. We zijn elkaars kruk.


Heb jij ook zo'n 5 dingen waar je niet zonder kan? Laten we een hashtag beginnen! Maak ook een post met de 5 dingen waar jij niet zonder kan, en post deze onder de hashtag #5things . Eens kijken hoeveel we met z'n allen van elkaar verschillen, of juist niet!