Mijn Bullet Journal: veel meer dan een agenda


In een vorige post had ik het al even héél kort over mijn Bullet Journal en hoe ik die gebruik om mijn spaardoelen te behalen. Vandaag vertel ik jullie meer over mijn Bullet Journal en wat die nu juist doet voor mij.

Laten we beginnen bij het begin: mijn index

Hier hou ik -logischerwijs- alle spreads en collections bij op volgorde van paginanummer. Ik gebruik twee indexen: eentje die begint bij de paginanummers vooraan, en eentje die begint bij de paginanummers achteraan. Dit is zo omdat ik met mijn collections ben begonnen achteraan in mijn schrift, omdat het zo makkelijker is om alles terug te vinden. Het "agenda"-gedeelte van mijn Bullet Journal, begint dan weer van voor in mijn schrift. Ik gebruik trouwens een A5 hardcover Leuchtturm1917 met geruite pagina's.

Na mijn index begin ik met de hoofding voor een nieuwe maand. Op de afbeelding hiernaast, zie je de hoofding voor april 2017, bijvoorbeeld. Ik probeer er altijd iets creatiefs van te maken. Voor april werden het verschillende zentangle patroontjes. Niet alleen mooi, maar ook nog eens ontspannend.
Elke maand sluit ik af met een "memories"-pagina. Hier schrijf ik wat voor leuks, of slecht, er gebeurd is de afgelopen maand. 

Vervolgens komen mijn weekly spreads. Een spread betekent dat je per onderwerp twee openliggende pagina's naast elkaar gebruikt. In mijn geval dus een volledige week in één overzicht. Lekker handig, toch? Hier kan je alle kanten mee uit, in de galerij onderaan de pagina staan meer voorbeeldjes. 

Weetje: Als één week gesplitst is tussen verschillende maanden, komt het vervolg van de ene week achter de hoofding van een nieuwe maand te staan (als jullie nog volgen). Een voorbeeldje hiervan is ook terug te vinden in de galerij.

Achteraan in mijn Bullet Journal komen mijn collections. Dit kan je volledig naar je eigen wensen en smaak invullen en gebruiken. In mijn geval vind ik hier terug: een bucket list, een series log/tracker, mijn spaarplannen, boeken die ik nog wil lezen of al gelezen heb, ... De lijst is eindeloos! In de galerij hieronder zijn weer enkele voorbeeldjes te zien.


5 super makkelijke spaartips

Lees hier meer over mijn spaarplan

Gebruik jij zelf een Bullet Journal, of spreekt het je wel/niet aan? Vuur maar af in de reacties

Wil jij ook betaald worden om te bloggen? Meld je aan op Yoors. De Yoorsianen verwelkomen je met open armen!


Boemerang

Boemerang