×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Book review Ijzerkoning door Julie Kagawa

Book review Ijzerkoning door Julie Kagawa


Boek :Ijzerkoning
Author: Julie Kagawa
Pages:384
Rating: ★★★★★


Goodreads Synopsis:

Mijn naam is Megan Chase.

Over minder dan vierentwintig uur word ik zestien. Sweet sixteen, zeggen ze dan, maar ik geloof niet dat dat voor mij opgaat. Alles in mijn leven begint op een griezelige manier uit de hand te lopen, en dan is het feit dat mijn moeder en stiefvader mijn verjaardag weer zijn vergeten nog mijn minste probleem.

Wat gebeurt er allemaal?

Net als mijn broertje zie ik ineens overal vreemde monsters, in het bos bij de bushalte lijkt zich iets engs schuil te houden en op school staat er plotseling op een computerscherm: Meghan Chase, we komen je halen...

Maar wat ik al helemaal niet had kunnen dromen is dat ik verliefd zou worden op een mysterieuze prins - die helaas niks van mij wil weten...

Hoe overleef ik in een wereld waarin echte vrienden op één hand te tellen zijn?


Julie Kagawa heeft het boek ijzersterk geschreven, jammer dat er soms stukken van het prachtige verhaal in de vertaling verloren gaat. ze omschrijft het bijzondere verhaal van Meghan Chase een doodgewoon tienermeisje die je in je eigen school tegen zou kunnen komen. de geheimen waar Meghan achter komt is alles behalve normaal wat dit verhaal dan ook zo bijzonder maakt. Haar opbouw was bijzonder goed, alles werd zo prachtig en duidelijk omschreven het maar kan.

Meghan is het typische meisje die je in elk dorp of stad tegen zou kunnen komen, tenminste op het eerste gezicht. het is interessant om uit te vinden dat er meer aan de hand is dan wat je van een personage zomaar zal verwachten. Haar karakter is typisch en normaal zoals elk tienermeisje, dezelfde dromen en wensen die we allemaal eigenlijk wel eens zouden hebben gehad.


De zoektocht naar haar broertje lijkt lastiger dan je zou kunnen verwachten, nog een rede om dit boek zo geweldig te vinden. In plaats van een saai stuk over haar zoektocht beland je in een andere wereld met spannende avonturen en onbereikbare liefdes.

dit boek verdiend zeker weten 5 sterren. ik kan niet wachten om het vervolg te lezen; De Ijzerprinses

 AltaC
Ja, deze staat ook nog op mijn leeslijstje.
17-03-2016 12:42
17-03-2016 12:42 • Reageer
Soberana
Goede, uitnodigende review, iig voor jou 5*
01-03-2016 17:52
01-03-2016 17:52 • Reageer