Ik voel me hier thuis ...


Ik word wakker en voel een heerlijke warme wind door de slaapkamer heen waaien. Dit herinnert me weer dat ik op Bonaire ben. Als ik mijn ogen open is het nog donker en vraag me af hoe laat het is. Ik draai mezelf nog eens om. Ik heb vakantie en hoef er nog niet uit. Naast me ligt Rob. Aan zijn ademhaling hoor ik dat hij nog in een diepe slaap is. Wat een heerlijk gevoel. Het is vakantie de komende 3 weken !

Ik kan niet meer slapen en besluit om er toch uit te gaan. Zachtjes kruip ik onder de klamboe uit bed. In het donker en zo stil mogelijk ga ik op zoek naar een jurkje en mijn teenslippers die nog in de koffer liggen. In de huiskamer doe Ik het licht aan en kijk om me heen. Ik geniet van dit huis. De ruimtelijkheid en de hoge plafonds, de mooie inrichting. Ik herinner me alles waar ik het heb gekocht. Bijna elk meubelstuk heeft een verhaal.

Het is nog vroeg, op de klok is het 06.00 uur. Eerst deze heerlijke eerste dag van onze vakantie maar beginnen met een bakje koffie en loop om de eetbar naar de keuken en zet het koffiezetapparaat aan. Ik doe de schuifpui open. Deze is zwaar, gemaakt van mahoniehout met shutterramen. Ook dit wil Ik zo stil mogelijk doen, maar dit is onmogelijk. Ik hoop dat Ik hiermee Rob niet wakker heb gemaakt.

Op de veranda hangt de hangmat nog gelukkig, want een hangmat geeft mij het ultieme vakantiegevoel en besluit mijn kopje koffie daar op te drinken. Heerlijk relaxed ! De vogeltjes beginnen te fluiten, terwijl de krekels ook nog hun best doen om iets van zich te laten horen. Ik zie een gekko wegkruipen tegen de muur boven de schuifpui. De zon komt langzaam op en het wordt licht. Ik zie het zwembad wat verder op terwijl ik in de hangmat lig en daarachter het mooie uitzicht op de bergen.

Ik voel een lichte steek in mijn onderrug. Door de lange zit in het vliegtuig begint dit weer parten te spelen. Na de vakantie maar weer eens naar de fysiotherapeut. Voor nu maar elke dag wat oefeningen doen en wat ook helpt om wat baantjes te zwemmen in het zwembadje.

Ik ben toe aan mijn tweede kopje koffie. De zon is op met een mooie blauwe lucht zonder een wolkje te vinden. De temperatuur is heerlijk, maar ik voel dat het een warme dag gaat worden. De vroege ochtenden en de late avonden vind ik het heerlijkst hier. Als iedereen op één oor ligt en ik het gevoel heb dat ik de enige ben die wakker is. Lekker genieten in ons heerlijk huis. Ja, ik voel me hier thuis... Thuis op Bonaire !