Mam, je moet op Instagram...


Alweer 2,5 jaar geleden zijn we begonnen met het verhuren van ons droomhuis op Bonaire. Een investeringsproject voor onze oude dag. Onderweg daar naar toe kunnen we een aantal keren per jaar genieten van het mooie eiland en ons huis. Ik ga over 2 weken weer. Een heerlijk vooruitzicht waar ik zo van kan genieten.

Het verhuren van ons huis gaat goed ! Daarnaast verhuur ik ook "het huis van de buurman" onze vriend Thad en ook dit valt niet tegen. Het is elke keer weer spannend als we aanvragen krijgen of er hieruit ook een boeking komt. Mensen kunnen ons inmiddels vinden via verschillende kanalen. Onder de zoekterm 'huis huren Bonaire" staan we op Google op de eerste pagina wisselend in de top 10. We staan inmiddels op Airbnb, Tripadvisor, Homeaway & BonaireParadise. Inmiddels is onze Engelstalige website ook klaar. 

De grootste uitdaging was voor mij de Social Media Tools. Een duik in het diepe voor mij, want geen idee hoe dit werkte. Ik worstelde met Facebook, Twitter, LinkedIn, GooglePlus, Pinterest. En elke tool werkt anders, dus voor mij een gepuzzel & uitproberen. Ik heb veel webinars gevolgd en Ebooks gedownload, artikelen gelezen. En net toen ik dacht dat ik het beetje onder de knie begon te krijgen, kwam onze oudste dochter thuis en zei " Mam je moet op Instagram" !!??  Pffff... En daar ging ik weer. Veel lezen & weer uitproberen. En juist met deze tools heb je volgers nodig om enig bereik te krijgen en dat  betekent geduldig zijn. Elke dag iets verzinnen om te posten. Foto's, blogs, video's, vlogs. Ik ben er echt dagelijks meebezig en soms is mijn inspiratie ver te zoeken. 

En toen kwam ik op Instagram Diana tegen. Ik merkte aan haar dat ze net zo verknocht aan Bonaire was als ik. Een fanatieke duikster samen met haar man Martin. Ze reageerde regelmatig op mijn posts en we werden ook Facebook vriendinnetjes. Daar hebben we bijna dagelijks contact. We liken elkaars posts  en sturen elkaar berichtjes. Ze vindt ons huis op Bonaire mooi & wilt er verblijven in de toekomst, maar zij en naar man Martin gaan eerst naar de Malediven op vakantie om te duiken.  Maanden later ontving ik een berichtje van haar met een aanvraag voor ons huis. Helaas was ons huis al geboekt in de periode dat zij wilden komen en ik bood haar het "huis van de buurman" aan Villa Cas Maya. Met z'n tweetjes hebben ze heerlijk genoten van deze vakantie. Ze maakten samen vaak 2 duiken per dag en op Facebook kon ik meegenieten van de mooie onderwaterwereld  van  Bonaire. 

Een paar maanden later liet ze me weten dat zij tijdens hun vakantie op Bonaire op zoek waren geweest naar een bouwproject, want ook  zij wilden een huis bouwen op Bonaire. Het was nog spannend allemaal, want dit plan stond nog in de kinderschoenen. Het was voor mij zo herkenbaar.  Ze poste regelmatig een update over het bouwproject op Facebook. Ik gaf haar informatie over oa wat het ongeveer kost om een container naar Bonaire te vervoeren per schip. Het bouwproject vorderde gestaag en op 1 november zouden ze de sleutel krijgen....

Wat ik hier al eerder schreef ik post dagelijks iets op Facebook & Instagram. Twitter is een tool waar je wereldwijd mensen kunt bereiken, maar er wordt zoveel getwitterd, dat je voor mijn gevoel elke minuut een Tweet moet plaatsen wil je tussen al die duizenden tweets opvallen.  Dus ik Twiiter af en toe, gewoon voor de fun. Op GooglePlus plaats ik ook af en toe wat, maar eigenlijk weet ik niet precies hoe dit werkt. Maar ik ben met mijn posts wel vindbaar op Google op de eerste pagina. Voor mij voor nu even goed genoeg ! Pinterest ben ik mee gestopt en als er 'zakelijk'  nieuws is over Bonaire dan zet ik dit op LinkedIn. Ik bewerk foto's & video's. Binnenkort ga ik weer naar Bonaire, dus ga ik weer vloggen. Zoals nu schrijf ik weer een blog. Goh,  je moet wat doen om ons huis in the picture te krijgen. Zo nieuw allemaal voor mij. Een simpele advertentie zetten in de  krant bij "de kleintjes" zit er niet meer in. Volgens mij bestaat die rubriek niet eens meer ! 

Diana reageert op een post van mij op Facebook... Ze baalt een beetje, want ze vertrekken binnenkort naar Bonaire, tickets geboekt en is er helemaal klaar voor om hun huisje schoon te maken en in te richten. Inmiddels is ook die container onderweg naar Bonaire per schip. Per 1 november zouden ze de sleutel krijgen, maar de bouw van het huis is nog niet klaar. Ze hebben voor 2 nachten een hotel geboekt en daarna zijn  ze dakloos... Oei, wat nu ??? De aannemer zou met een oplossing komen.  Als dat maar goed gaat ?! Ik heb gereageerd op haar berichtje, dat is echt balen. En ik kan het weten. alles is zo strak gepland, omdat je daar maar een paar weken bent, een berg werk hebt te doen en daarna weer terug  naar Nederland MOET. Je kunt er niet een paar dagen langer blijven om het ff af te maken... Mijn berichtje aan Diana : Laat me weten hoe dit afloopt, misschien kan ik je wel helpen. 

3 dagen later belde Martin me, haar man. Hij had op onze website onze kalenders bekeken we hadden in onze Villa Caribbean Dream & "het huis van de buurman" Villa Cas Maya 2 'gaatjes' gezien die precies pasten voor hun om bij ons te verblijven. Ik was blij verrast. Ik had niet meer verwacht dat die 'gaatjes' nog opgevuld zouden worden. En de aannemer loste netjes het financiële gedeelte op zoals afgesproken. 

Ik ben nu wel blij dat mijn oudste dochter tegen me zei Mam, je moet op Instagram... Zo werkt het, dat Social Media !

.