×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Berlijnse kerstmarkt 2016.

Berlijnse kerstmarkt 2016.


Hij speelde wat met de rits van zijn tas en keek wat onrustig door het raam. In de coupé waren de passagiers aan het mopperen op de NS, "Helaas is er wat vertraging door een treinstel wat stil is komen te staan ter hoogte van Gouda" , klonk het door de speakers. De roodharige jongen van een jaar of 19, keek op zijn telefoon. Hij kwam net uit Berlijn had hij me verteld.

 "Waar moet je naartoe?"vroeg ik hem om het ijs wat te breken.Ik merkte op dat hij een zenuwtrek had, hij knipperde zo nu en dan vluchtig met zijn linkeroog, dit deed me aan een kerstlampje denken, zo een die je moet aandraaien, of vervangen. "Naar Slinge, maar ik laat me ophalen, is 15 minuten lopen met deze koffer".Hij had een schattig mooi koffertje mee op gouden wieltjes, ik vroeg: "Ben je naar de kerstmarkt geweest?" Hij knikte "Ja ik heb daar vrienden, ben op de heenweg met blabla-car gegaan" Hij voelde zich onzeker en wist niet hoe hij zijn handen moest houden , of dat hij misschien een ander te lang aankeek? , weer zag ik zijn oog knipperen. "hoe was dat?"vroeg ik hem. " Nou niet veel gesproken met de bestuurster, er reed nog iemand mee, ze waren beide toevallig kunstenaars, allerlei zweverig gelul, was wel blij dat ik niet mee hoefde te discussieren"., Ik lachte hardop "Ik ben ook kunstenaar, dat zweverige gedoe komt inderdaad veel voor bij deze types, gelukkig heb ik die ziekte niet" grapte ik.. Hij glimlachte bijna pijnlijk zelfbewust . Ik bedacht me dat het eigenlijk heel dapper van deze jongen was om mee te rijden met vreemden en zijn vermoedelijk homoseksuele vrienden op te zoeken in Berlijn. Hij had nog niet zoveel van de wereld gezien, maar hij heeft t toch maar gedaan. 

De terugrit vanaf het Station naar huis was dan welliswaar in de auto van zijn vertrouwde moeder, desalniettemin een heel avontuur voor deze gevoelige jongen. Niet lang daarna zag ik hem met zijn keurig verzorgde koffertje het perron afwandelen, met verlegen tred. 

Een dag later reed er een of andere malloot een vrachtwagen in op de Berlijnse kerstmarkt...
DvdVelden Blog
Wat een mooi geschreven verhaal! en ook nog eens waargebeurd!
08-02-2017 18:39
08-02-2017 18:39 • Reageer
johan_jongedijk
Heel goed geschreven verhaal
08-02-2017 09:14
08-02-2017 09:14 • Reageer
Marion Wever
Heel mooi geschreven. Ik ben blij dat de jongen veilig thuis was ....
08-02-2017 08:02
08-02-2017 08:02 • Reageer
Dewaputra
Bijzonder mooi geschreven. En het verhaal krijgt nog eens extra lading door die laatste zin. Bestemming Slinge, metrostation Rotterdam Zuid?
08-02-2017 05:16
08-02-2017 05:16 • Reageer
LWAlmanak
Mooi beschreven, heftig om even terug te lezen in deze huidige tijd. Het lijkt alweer zo lang geleden...
07-02-2017 23:10
07-02-2017 23:10 • Reageer