×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Jezelf vergelijken met een ezel

Jezelf vergelijken met een ezel


Daar lig jij dan op de grond. Gestruikeld over een stoeptegel die een beetje uitstak. Jouw vrienden lachen erom, terwijl jij het liefst door de grond wilt zakken. Goed onthouden: hier ligt een scheve stoeptegel! De dagen daarna lijkt alles goed te gaan: jij bent er al een paar keer langs gelopen en hebt de stoeptegel succesvol ontweken, totdat jij zo gezellig in gesprek bent dat jij het vergeet. Hup, daar lig jij weer. ‘Was je hier de vorige keer ook niet gevallen?’ lacht jouw vriendin. Een hand uitsteken doet zij niet hoor, het is allemaal veel te grappig en wordt haar even te veel.

Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen, maar ik ben geen ezel. Het overkomt mij wel. Vaak genoeg. Zo ga ik vaak met de bus naar het treinstation en blijf ik mijn hoofd stoten wanneer ik overeind kom, omdat ik vergeet dat de stangen nogal laag hangen. Zo struikel ik vaak genoeg over dezelfde stoeptegel onderweg naar school, omdat ik blijf vergeten waar ‘ie precies ligt. Ik ben niet in het openbaar gevallen gelukkig, maar ik vergeet wel waar die tegel precies is. Ik struikel vaak genoeg in trein, omdat ik ervan uit ga dat ik deze keer wel mijn evenwicht kan behouden. Met een beetje mazzel word ik opgevangen door een knappe jongen, maar vaak schaam ik me te erg om mijn redder goed te bestuderen. Ja, ik ben inmiddels al drie keer gered! Eén keer per ongeluk, omdat ik letterlijk tegen hem aanviel. Sorry.

Laatst heb ik mijn enkel verzwikt, omdat mijn voet sliep. Ook dit is mij al eerder gebeurd. Het enige wat ik wilde doen was mijn stekker uit het stopcontact halen, misschien twee stapjes lopen. Twee stappen teveel. Na de eerste viel ik al, omdat mijn voet maar niet wakker werd. Ik was koppig en stond op…. En probeerde het opnieuw. Weer viel ik, met als resultaat: een blauwe enkel. Dit is allemaal zo logisch, maar toch blijf ik maar vergeten dat het eigenlijk niet mogelijk is. Ik ben te koppig. Ik blijf denken: ‘Vandaag gaat alles goed!’ en ‘Vandaag lukt het mij wel!’. Optimistisch, maar naïef. Heb trouwens wel vaker gehoord dat ik koppig en naïef ben. Ik denk dat deze twee eigenschappen mij het beste beschrijven.

Stoot jij je ook twee (of meer!) maal aan dezelfde steen?
Karin van der Straaten
hoest mogelijk he, lol
21-02-2017 12:10
21-02-2017 12:10 • Reageer
DvdVelden Blog
O ja wel, letterlijk en figuurlijk. Heb maar een Ezel oncie gekocht.
13-02-2017 18:25
13-02-2017 18:25 • Reageer