×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Hoeveel is een leven waard?

Hoeveel is een leven waard?


Wat is een mensenleven waard? Dat is een vraag die steeds vaker in me hoofd opkomt. Ziekenhuizen die omvallen omdat er geen geld meer is. Bezuinigingen op gehandicapten en ouderen zorg. Bezuinigen op medicijnen. En vandaag las ik weer dat een prijs van een medicijn tegen kanker verhoogd word. En niet zomaar een verhoging, maar maarliefst ZES keer! Normaal was het middel 16.000 euro per jaar, maar nu in 1 klap kost hetzelfde medicijnen meer dan 90.000 euro. Iets wat een gemiddeld persoon niet kan betalen. Het begint er steeds meer op te lijken dat gezondheid iets voor de rijken is, en dat is iets wat me afentoe best angstig en verward maakt.

Maar zoiezo snap ik soms de willekeur niet van wie er wel en niet geholpen word. Een kameraad van mij was verslaafd aan de cocaine. Heeft in een afkickkliniek gezeten in schotland (geheel betaald). Later zat meneer in een safe house in Nederland, en kreeg hij 2x in de maand verplicht betaalde uitjes naar dingen als dierentuin, pretpark e.d. Ze schuld van 60.000 euro is compleet kwijtgescholden, en hij kreeg 5.000 euro om een nieuw leven te beginnen. Kijk is niets mis mee, maar dit is gekomen door ze eigen schuld.

Ik ken verhalen van mensen die gehandicapt zijn en zo ontzettend veel moeite moeten doen om geld te krijgen, en alles zelf moeten betalen. Want ze zijn niet te erg beperkt. Ik ken mensen die rond moeten komen van 40 euro in de week om te eten doordat ze gehandicapt zijn, en die worden niet geholpen. Geen flauw idee waarom niet. Maar dat zal wel aan mij liggen dat ik dat niet snap. Ik vind dit toch iets erger dan dat vorige verhaal.


Notice by word life can ease
So keep your head up
Let it up beat and dance
And you will get a win
No matter what color
Let's shine like a sun
Help each other
Come together as one...

Text: Mauro Picotto - Come Together

jolandemooij
Even een nuancering, dat kanker medicijn wordt vergoed en ik heb begrepen dat het ook in een ziekenhuis gemaakt kan worden voor eigen patiënten. Maar het is en blijft natuurlijk belachelijk. 
Ik sta ook vaak met mijn oren te flapperen wat er allemaal scheef zit. 
12-01-2019 16:50
12-01-2019 16:50 • Reageer
GMVDMinimalism
https://zichtbaarnederlands.nl/zn/voornaamwoord-persoonlijk_bezittelijk_gereduceerd.php

Hoewel ik het niet eens ben met je stuk, stel je best iets aan de kaak dat veel mensen zou kunnen interesseren. Je spelling is echter dusdanig erbarmelijk, dat het mij volledig afleidt van het onderwerp. Vandaar bovenstaande link, misschien heb je er iets aan.
09-01-2019 20:04
09-01-2019 20:04 • 4 reacties • Reageer
Wolfpack
GMVDMinimalism Het voornaamste is dat we elkaar begrijpen. Ik zit hier niet op school om op mijn spelling te letten. Ik schrijf een blog ter ontspanning, niets meer. Sorry als mijn spelling u stoort. 
09-01-2019 20:54
09-01-2019 20:54 • Reageer
Annie Van Hees Belgie
Wolfpack 
Dagelijks zie men het meer en meer
de armoede om ons heen 
ik steun U volledig en vind het knap
dat je dit geschreven hebt
Annie

09-01-2019 22:49
09-01-2019 22:49 • Reageer
Wolfpack
annie.vanhees.poppel Dank u wel voor uw steun.
De armoede (gezond of niet gezond) is iets waar we nooit onze ogen voor mogen sluiten.
En dat bedoel ik voor financiele armoede en sociale armoede, dat is beide net zo erg.
09-01-2019 23:17
09-01-2019 23:17 • Reageer
Annie Van Hees Belgie

Wolfpack 
Jaren vechten wij al tegen de armoede
in Belgié zijn daar vele verenigingen van
de mensen ondersteunen is een hele opdracht
maar het ergste vind ik Sociale armoede
als  deze mensen zich binnen sluiten
om niet meer onder de mensen te komen
Annie


10-01-2019 10:22
10-01-2019 10:22 • Reageer