School belt???


Wat doe je als je gebeld wordt en je ziet dat het de school is van je kind? Juist je bent alert en neemt op. Wat is er aan de hand was het eerste wat ik dacht.

Hé school belt?

Toen zoonlief nog bij de speel-leergroep van PUK zat ben ik in het begin wel een paar keer gebeld met het verzoek om hem op te halen omdat hij het echt nog niet aan kon om een hele ochtend daar te zijn. Toen spraken we af dat hij een halve ochtend zou gaan. Zodra het beter ging bleef hij wat langer maar ik was er al wel maar buiten zijn zicht en gehoor. Nu werd ik dus voor het eerst in lange tijd gebeld tijdens schooltijd. Ik schrok niet maar ik vroeg mij wel gelijk af wat er aan de hand was. Nu bleek het gelukkig dat zoonlief alleen maar ziek is.

Oeps wat kan er aan de hand zijn?

Nu ik dit zo schrijf zie ik in gedachte een paar denkrimpels verschijnen. ;). Eigenlijk houd ik er rekening mee dat zoonlief wel eens een brokkenpiloot kan worden. Hij is altijd lekker enthousiast en hij komt nooit schoon uit de tuin om maar een voorbeeld te noemen. Ze hebben op school net een nieuw klimrek met glijbaan en zoonlief houd van klimmen. En springen. En nog wel meer wilde spelletjes. Hij ziet ook geen gevaar. Dat is iets waar ik wel eens bang voor ben maar dat wil ik hem niet laten merken en hij krijgt zijn passende vrijheid van mij. Ik was dus al lang opgelucht dat hij alleen maar ziek was.

Alleen maar ziek, gelukkig.

Tja ziek zijn, het heerst in de klas. Een paar weken geleden werd kind 1 ziek, een paar dagen geleden kind 2 en nu is kind 3. mijn mannetje dus ziek. Ook was er al een juf ziek geweest dus geen wonder dat hij ook een keer aan de beurt is. Niks mis mee, is goed voor zijn weerstand en even goed in de gaten houden. Maar wat er dan wel gebeurd is dat ik zo snel mogelijk hem wil ophalen. Ik dacht dus ook toen zijn juf mij meerdere dingen vertelde van ik wil weg, ik kom er aan en wel NU! Maar ja zo denk ik. Dus ook gezegd van Ik moet met de fiets dus ik kom er NU aan. Welke ingang moet ik hebben de voordeur of de scholiereningang? Dat was dus de voordeur. Mijn fiets stond voor de verandering buiten. Ik pakte mijn fiets en maakte dat ik op school kwam. Waar ik er normaal zo'n 20 minuten over deed was ik er nu in ik denk 15 minuten.

Och manneke toch....

Toen ik op school kwam en in de klas zat daar een zielig knulletje op schoot van de juf. Ik riep zijn naam en hij was zo opgelucht dat ik er was. Ik vroeg hem of hij mee naar huis ging en hij zei heel verdrietig ja. Zijn tas stond al klaar, de juf pakte zijn jas en we gingen naar de voordeur. Ondertussen vertelde de juf dat hij ineens zich veel zieker voelde dan toen zij mij belde. Ik merk dan ook weer dat ik zo anders denk en voel dan voor mijn idee veel andere. Vaak vinden mensen het zielig als kindjes ziek worden maar ik denk alleen van: "is goed voor de weerstand, komt wel goed en even uitzieken" We hebben wel heftigere dingen meegemaakt zoals heel lang peuterdiarree wat gemist is door het CB. Ik kan het ook niet zielig gaan vinden want ik moet ook nog goed voor hem zorgen. Het enigste wat ik dacht van ach, knul toch, kom maar mee dan mag je lekker naar huis.

Lekker liggen in de woonkamer...

Maar goed, nu zit ik dus thuis, met een ziek kind die lekker in de woonkamer op een matras in slaap gevallen is tijdens Bob de Bouwer. Ik zit even een blog te typen en ik moet nog verzinnen wat ik ga eten want ik denk niet dat zoonlief gaat eten. Hooguit dat hij wanneer hij wakker wordt een boterhammetje wil en misschien wat te drinken. Hij heeft gelukkig genoeg reserves om even op te teren. Eerder deze middag heb ik ook nog een telefoontje gehad van de naschoolse opvang waar ik zoonlief 1 dagdeel in de week naar toe wil laten gaan zodat hij meer kan leren dan ik hem kan bieden.

Nog even wat verzinnen op....

Tja alleen het lastigste is wel dat ik nu dus echt niet weg kan. Ik kan geen boodschappen doen of wat dan ook. Die boodschappen zijn echt nodig omdat mijn koelkast en vriezer nu niet acht vol staan. Dus ik moet daar nog even wat op verzinnen. Maar op de een of andere manier moet dat goed komen.